
Zodra ik verse aardbeien in de supermarkt spot, kan ik maar aan één ding denken: wat voor lekkers kan ik hiermee maken? Al snel besloot ik dat het een zomerse tiramisu moest worden, het liefst met een vleugje licor 43. Vervolgens leken de ingrediënten als stukjes van een puzzel in elkaar te vallen: aardbeien, sinaasappel en licor 43. Klinkt dat niet heerlijk zomers? En misschien wel het allergrootste voordeel voor warme dagen: je hebt er geen oven bij nodig.
Lees ook: Super makkelijke aardbeien mousse
Ingrediënten zomerse tiramisu met aardbeien
– 100 ml sinaasappelsap
– 25 tot 50 ml licor 43 (naar eigen smaak toevoegen. Hoe meer likeur hoe sterker de smaak. Je kunt de likeur ook weglaten).
– een pak lange vingers
– 250 ml slagroom
– 250 gr mascarpone
– 500 gram aardbeien
– 4 el kristalsuiker
– 1 citroen
Extra:
– Ovenschaal van ongeveer 18×20 cm
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon.
Prak 150 gram van de aardbeien tot een fijn mengsel.
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en voeg hier 2 el suiker aan toe. Roer de aardbeien voorzichtig door. Laat 5 minuten rusten.
Voeg 2 el suiker toe aan de slagroom. Klop de slagroom stijf. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en meng met een spatel totdat een glad mengsel.
Pers de hele citroen uit. Rasp ook de schil van de citroen. Roer de citroenrasp- en sap door het mascarpone mengsel. Voeg ook de fijn geprakte aardbeien toe aan het mengsel.
Meng de sinaasappelsap met de licor 43 in een kommetje. Haal hier één voor één de lange vingers doorheen. Leg de lange vingers vervolgens in de schaal. Bedek de bodem van de schaal met lange vingers.
Schep de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk mooi glad. Leg hier een laagje aardbeien overheen.
Haal weer de lange vingers door de sinaasappelsap/licor 43. Leg een laagje lange vingers bovenop de aardbeien.
Schep de andere helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Eindig de tiramisu met een laagje aardbeien.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Schaaf eventueel vlak voor het serveren nog wat chocolade over de tiramisu.
Wat vind jij van deze zomerse tiramisu met aardbeien?



Pinnen voor later?

Oh dat klinkt heel lekker met de 43 er bij! Ziet er ook erg goed uit.
Ohhhh jammie. Wat een top recept heb je met ons gedeeld. Lijkt mij zo heerlijk dit.
Prachtig, dit moet wel heel erg lekker zijn. Ik ben dol op 43. Heb je toevallig meer lekkere ideeen die ik kan maken met 43?
Oeh, dit lijkt me echt MEGA lekker!
Mooi recept, en wat ziet het er voortreffelijk uit. Goed idee zeg om 43 te gebruiken. Ga ik eerdaags na apen.
Kan je dit ook dag van te voren klaar maken ?
Hoi Danielle, ik maak tiramisu het liefst op dezelfde dag, vanwege de slagroom. Dan is hij het lekkerst. Maar de restjes eet ik de volgende dag echt nog wel op natuurlijk 😉