Ik ben dol op simpele desserts die met een handomdraai op tafel staan. Desserts die perfect zijn als je niet te lang in de keuken wilt staan (op een warme dag of wanneer de visite op je staat te wachten). Dat simpel ook heel lekker kan zijn, bewijst het dessert van vandaag maar weer eens. Deze zomerse eton mess met aardbeien staat sneller op tafel dan je voor mogelijk had kunnen houden. De smaak van dit dessert is heerlijk friszoet en is wat mij betreft perfect voor een warme, zomerse avond.
Het leuke aan eton mess is, dat je kunt experimenteren met allerlei ingrediƫnten. Zo maakte ik een tijdje terug eton mess met kersen. Een heerlijke combinatie, maar vanaf nu is deze zomerse eton mess toch echt mijn favoriet.
Lees ook: Eton mess met slagroom en kersen
IngrediĆ«nten – zomerse eton mess met aardbeien (voor 6 personen)
– 350 ml slagroom
– 1 a 2 el. kristalsuiker
– 500 gram aardbeien
– Merengue*
*Homemade of kant- en klaar uit de winkel. Ik heb helaas geen recept voor merengue op mijn blog staan, maar google is gelukkig je grootste vriend. Maak je dit recept met kant en klare merengue? Geloof mij: dat is net zo lekker.
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon en snijd ze vervolgens in stukjes.
Klop de slagroom stijf. Je kunt kiezen voor ongezoete slagroom, of voeg er 1 of 2 el. kristalsuiker aan toe. Houd er rekening mee dat de meringues ook zoet zijn, teveel suiker aan de slagroom toevoegen wordt al gauw te zoet en is daarom niet lekker.
Verkruimel de meringues in grove stukken. Meng de stukjes meringues en aardbeien voorzichtig door de slagroom.
Neem 6 glaasjes en verdeel hier het slagroom/merengue mengsel over. Bestrooi de desserts met de overgebleven merengue en decoreer tot slot met wat stukjes aardbei.
Deze eton mess kan je het best direct serveren, dan is dit het dessert op zijn lekkerst!
Pinnen voor later?
EvenDelen.be says
Oh wat een leuk recept.
Echt iets waar ik niet ga aan kunnen weerstaan.
Ideaal voor de zomer!