Vorige maand maakte ik voor het eerst fudge en wauw, wat was ik onder de indruk! Homemade fudge is zo lekker en heel erg makkelijk om te maken. Speciaal voor de feestdagen dook ik met heel veel plezier weer de keuken in om een andere variant uit te proberen. Dit keer maakte ik witte chocolade fudge met cranberry en pistache. Deze combinatie van ingrediënten bij elkaar zijn een heerlijke combinatie!
Ingrediënten – chocolade fudge met cranberry en pistache
– 400 gram witte chocolade
– 50 gram cranberry
– 100 gram pistache nootjes
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 1 tl vanille extract
– Extra: pistache en cranberry als topping
Extra:
– Bakvorm of ovenschaal van ongeveer 16×24 cm.
– Bakpapier
– Steelpannetje
Bereidingswijze
Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
Snijd de cranberry in kleine stukjes en hak de pistache nootjes fijn.
Doe de chocolade en de gecondenseerde melk in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de chocolade op een laag vuur smelten. Roer regelmatig goed door totdat er een egaal mengsel ontstaat.
Voeg de cranberry en pistache nootjes toe aan het chocolade mengsel. Roer de ingrediënten goed en snel door het mengsel.
Giet het mengsel vervolgens in de bakvorm. Verdeel het mengsel over de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Verdeel daarna nog wat extra cranberry en pistache over de bovenkant van de fudge. Druk zacht de toppings een beetje in het chocolade mengsel.
Nu komt misschien wel het moeilijkste gedeelte van dit recept: geduld hebben. De fudge moet nu namelijk opstijven. Laat de fudge een uur op het aanrecht afkoelen. Zet de fudge daarna in de koelkast om volledig op te stijven. Wacht minstens 3 uur, maar het liefst tot de volgende dag. Snijd de fudge tot slot in kleine stukjes.
Pinnen voor later?
Comments