Op warme zomerdagen eet ik het liefst een salade, salades zijn lekker licht en fris, maar ook makkelijk en snel te maken. Een perfecte combinatie wanneer je geen zin hebt om in de keuken te staan. Ik experimenteerde een tijdje geleden weer eens met een salade in combinatie met fruit. Het resultaat is een vrolijke en lekkere salade met perzik! Deze salade is een ware smaakexplosie, zoet door de perzik, fris door de framboos, een beetje zout door de fetakaas en de pijnboompitten geven het geheel wat meer bite.
Lees ook: Zomerse couscous salade met appel, komkommer en fetakaas
Benodigdheden salade met perzik (voor 2 personen).
– 100 gram couscous
– 1/4 blokje groente bouillon
– 50 gram fetakaas
– 2 grote perziken
– Handje frambozen
– 1 zakje gemende salade
– 2 el. pijnboompitten
Bereidingswijze
Weeg de couscous af en verkruimel een kwart van een bouillonblokje over de couscous. Bereid de couscous verder zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de couscous vervolgens volledig afkoelen.
Bak de pijnboompitten goudbruin op een laag vuur. Schil en ontpit in de tussen tijd de perziken. Snijd de perziken vervolgens in kleine blokjes.
Meng de afgekoelde couscous met de salade en verdeel over 2 borden.
Verdeel tot slot de perziken, fetakaas, frambozen en pijnboompitten over de couscous salade. Serveer de salade direct, dan is hij het lekkerst.
Heb jij wel eens een salade gemaakt met vers fruit?
Pinnen voor later?
Comments