Wie zoet is krijgt lekkers! Lekker is deze vanille cake met pepernoten zeker! Ik toverde een eenvoudige cake om in een ware Sinterklaas lekkernij en die viel heel goed in de smaak. Het enige wat ik deed was op het laatst een handje pepernoten toevoegen aan het beslag. Is het niet geweldig dat zo’n kleine aanpassing op een basisrecept, zo’n groot (en vooral lekker) verschil kan maken?
Lees ook: cheesecake met pepernoten
Ingrediënten: Vanille cake met pepernoten
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram witte basterd suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 4 eieren
– Snufje zout
– Ongeveer 2 handjes met chocolade pepernoten (ik ben vergeten te wegen, oeps).
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter, suiker, vanillesuiker en zout. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de pepernoten toe aan het beslag en roer goed door.
Vet een bakvorm in. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de cake voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de cake door er met een sateprikker in te prikken: komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij gaar. De bovenkant van de cake hoort mooi goudbruin van kleur te zijn.
Na het bakken haal je de cake uit de vorm. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliatie links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Rachel Kromdijk says
Looking good zeg, ik sla deze eventjes op!
Sammie says
Ziet er heerlijk uit!