Een tijdje geleden zat ik op een terrasje, ik had een verse munt thee besteld. Naast mijn gigantische beker thee lag een bitterkoekje. Ik kon mij de laatste keer dat ik een bitterkoekje had gegeten niet eens herinneren, maar de smaak ervan zorgde wel meteen voor wat inspiratie. En zo werd al snel het recept voor deze vanille cake met bitterkoekjes geboren. Het weekend daarna ging ik met het recept aan de slag en werd verrast door de smaak: De vertrouwde smaak van vanille cake in combinatie met de bitterkoekjes is echt heerlijk!
Lees ook: Franse cake met aardbeien
Ingrediënten: Vanille cake met bitterkoekjes
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram witte basterd suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 4 eieren
– Snufje zout
– 10 Bitterkoekjes (maar meer mag ook).
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de bitterkoekjes in stukjes, dat is nog wel even een rotklusje, je komt er bijna niet doorheen met pijnlijke vingers tot gevolg.
Meng de boter, suiker, vanillesuiker en zout. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de stukjes bitterkoek toe aan het beslag en roer goed door.
Vet een bakvorm in. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de cake voor 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de cake door er met een sateprikker in te prikken: komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij gaar. De bovenkant van de cake hoort mooi goudbruin van kleur te zijn.
Na het bakken haal je de cake uit de vorm. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Pinnen voor later?
Comments