Vandaag deel ik een heerlijk receptje met jullie, ik maakte laatst namelijk brownie bonbons! Brownies en kersen in een laagje chocolade? Klinkt dat niet goddelijk? Met Valentijnsdag in het vooruitzicht, gaf ik deze bonbons een romantisch tintje, maar ze zijn perfect voor welke dag of gelegenheid dan ook. Want deze bonbons zijn niet alleen héél erg lekker maar ook de perfecte manier om te laten weten dat je aan iemand denkt!
Even een tip voordat we gaan beginnen: Heb je geen zin om de brownies helemaal zelf te maken? Gebruik dan een kant en klare mix van bijvoorbeeld Dr Oetker. Op deze manier zijn deze bonbons helemaal makkelijk te maken. Je hebt dan namelijk maar 3 ingrediënten nodig!
Lees ook: Feestelijke Oreo truffels
Ingrediënten brownie bonbons
– 250 g pure chocolade
– 200 g zachte boter
– 4 eieren
– 300 g suiker
– 500 ml melk
– 150 g zelfrijzend bakmeel
– 20 g cacaopoeder
– zout
– Half blikje kersentaart vulling
– 300 gram pure chocolade
– Sprinkels ter decoratie
Extra:
– Brownie bakvorm
Bereidingswijze
Sla deze stap over wanneer je kiest voor een kant- en klare brownie mix, maar vergeet niet de kersen door het beslag te roeren voordat de brownies de oven in gaan!
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en roer de boter erdoor. Klop in een kom de eieren en de suiker schuimig en roer de melk erdoor.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en zout.
Roer het bakmeel door het eimengsel en meng door de chocolade. Meng de kersenvulling door het beslag.
Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in de oven in circa 45 minuten gaar.
Maak vervolgens de brownie bonbons:
Haal de brownies uit de oven en laat volledig afkoelen. Neem een vork en maak grove kruimels door in het deeg te prikken. Gebruik hiervoor alleen het middengedeelte en niet de buitenste randen, deze zijn te crunchy om te gebruiken. Bewaar de randjes natuurlijk wel, want lekker zijn ze zeker!
Rol kleine balletjes met je handen van het verkruimelde deeg. Plaats de balletjes op een velletje bakpapier. Plaats de balletjes in de vriezer voor 30 minuten.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Haal de balletjes uit de vriezer en rol ze één voor één door de gesmolten chocolade, ik deed dit met een vork. Zorg dat alle kanten bedekt zijn met een beetje chocolade. Plaats de balletjes terug op het bakpapier en versier met de sprinkels. Wanneer je dit met alle balletjes hebt gedaan, plaats ze dan terug in de vriezer zodat de chocolade uit kan harden.
Bewaar de bonbons in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze zijn ongeveer 7 dagen houdbaar, maar ik denk niet dat ze het zo lang volhouden, mijzelf kennende. 😉
Pinnen voor later?
Sammie says
Oh ik hou van chocolade! Ziet er heerlijk uit en ik vind ze ook mooi, echt Valentijn 🙂
Sammie onlangs geplaatst…Industriële inrichting met stoere bureau accessoires.
Rowan says
Dank je wel Sammie, leuk om te horen. Het is ook wel echt een perfecte combinatie! 😉
Zahra says
Wat ziet dit er super uit! Ga ik onthouden. Ben gek op brownies
Rowan says
Ik ook, en deze zijn echt zo lekker! 😉
Zara says
Jeetje wat een mooi recept. Zou ik zelf niet bedenken. Blij dat jij ermee komt!
Cloé says
Denk dat ik het dit weekend ga maken. Ziet er zo mooi uit. Alleen ga ik voor lekker snel en gebruik jouw tip, kant en klare mix. Blijft er nog genoeg over wat ik zelf moet doen ?
Marieke says
Ik ben gek op kersen en gek op chocola. Het recept is mij op het lijf geschreven, Dat snap je wel.
Tom says
Wat leuk Rowan. Ik denk dat mij dit ook wel gaat lukken.