Deze Thanksgiving hapjes zijn ZO lekker, de combinatie van de brie en cranberry is echt heerlijk! Het formaat van de hapjes vind ik ook zo leuk, ze zijn niet te groot en daardoor ideaal voor op een feestje. Met deze bladerdeeg hapjes haalde ik het Amerikaanse Thanksgiving een beetje in huis en dat was niet alleen heel erg lekker, maar ook heel gezellig!
Lees ook: Vanille cheesecake met cranberry
Thanksgiving
Thanksgiving, een feestdag uit de Verenigde Staten dat gevierd wordt op de vierde donderdag van november, vandaag dus! Een feestdag waarbij men dankbaar is voor de (mooie) dingen in het leven, maar ook: samenkomen met familie en (heel) veel eten. Ondanks dat wij in Nederland geen Thanksgiving vieren, heb ik toch een receptje voor jullie klaarstaan. Namelijk met cranberry, want als iets in Amerika veel wordt gebruikt rond deze tijd van het jaar dan is het dit mooie vruchtje wel!
Benodigdheden – Bladerdeeg hapjes met brie en cranberry (voor 18 hapjes)
– 4 plakjes bladerdeeg
– Brie
– 1 ei
– 6 el cranberry compote (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
– Pizzaroller + kwastje
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg de bladerdeeg op een snijplank. Snijd de plakjes bladerdeeg in 9 gelijke stukjes met een pizzaroller.
Klopt het ei los. Smeer een klein beetje ei over alle plakjes bladerdeeg.
Stapel vervolgens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar. Leg de plakjes op de bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. De plakjes zijn klaar wanneer ze mooi goudgeel van kleur zijn.
Haal de bakplaat uit de oven. Snijd de brie in plakjes en plaats op elk bladerdeeghapje een plakje brie. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak de snacks nogmaals voor ongeveer 5 minuten, totdat de brie een beetje begint te smelten.
Haal de bladerdeeg snacks uit de oven en leg op elke snack een klein beetje cranberry compote. Serveer direct.
Waar ben jij dankbaar voor? En wat vind je van deze Thanksgiving hapjes? Laat het achter in de comments!
Pinnen voor later?
Stéphanie says
Ik vond het al zo stil op je blog, fijn dat je weer terug bent! Dit heerlijke recept ga ik zeker uitproberen want ik ben dol op gesmolten kaas en brie. Ik maak altijd worstjes in bladerdeeg en dit lijkt mij smakelijke variant.
Shirley says
Fijn dat de creativiteit weer terug is. Doe wat goed voelt. Ben je inmiddels verhuisd?
Shirley onlangs geplaatst…Hoe reizen soms het slechtste in mij naar boven haalt
Saskia says
Mjamm. Ziet er overheerlijk uit!
Marieke says
Omnom ik krijg zoveel honger hiervan haha! Misschien maak ik het vanavond wel als ‘verlate thanksgiving snack’ 😀 Mooie foto’s ook!
sammie says
mmm ziet er heerlijk uit. Ik ben gek op brie! Op heel veel kazen eigenlijk 😉
sammie onlangs geplaatst…Verhuizen, chaos, drukte en klussen.
Romi says
Ziet er zo heerlijk uit! Ga ik zeker gauw eens proberen. Wat fijn dat je er weer bent! Heb jouw lekkere, mooie en leuke artikelen gemist!!
Zahra says
Ohhhh ik heb je gemist. Wat fijn je hier weer te zien. Jij bent mijn inspiratiebron.
Dit recept ziet eruit als een echt cadeautje. Lijkt mij ook erg lekker.