Vandaag heb ik een heel lekker en vooral ook heel makkelijk recept voor jullie klaar staan: een chocolade mousse taart! Deze taart bestaat uit drie lagen: een knapperige koekbodem, een dikke laag heerlijke chocolade mousse en tot slot een laagje slagroom met chocolade krullen ter decoratie. Dat klinkt misschien heel uitgebreid maar dat valt reuze mee, dit is namelijk echt één van de makkelijkste taarten die ik ooit gemaakt heb.
Tip: Maak deze chocolade mousse taart een (halve) dag van te voren vanwege de tijd (3 uur) dat het in de koelkast moet staan om op te stijven!
Lees ook: Warme chocolade pudding cake
Ingrediënten chocolade mousse taart
Voor de bodem:
– 234 gram oreo koekjes
– 120 gram boter
Voor de mousse:
– 28 gram boter
– 240 gram melk chocolade
– 100 gram marshmallows
– 80 ml melk
– 1 tl vanille extract
– 415 ml verse slagroom
Voor de topping:
– 235 ml slagroom
– 2 el suiker
– Chocolade krullen ter decoratie.
Extra:
– Gebruik voor dit recept een bakvorm van 23 cm.
Bereidingswijze
Maak de bodem:
Bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier en vet de randen in. Dep daarna de raden iets schoon met een keukenpapiertje.
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de oreo koekjes fijn met de keukenmachine. Voeg de koekkruimels aan de boter toe wanneer de boter helemaal gesmolten is. Roer goed.
Voeg de koekkruimels toe aan de bakvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast zolang je met de mousse bezig bent.
Maak de chocolade mousse:
Snijd de marshmallows in vieren. Doe de boter, melk, chocolade en stukjes marshmallow in een pan. Zet het vuur laag en blijf roeren totdat de marshmallows volledig zijn gesmolten. Dit kan even duren.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille extract toe aan het chocolade mengsel, roer goed door. Zet voor 60 minuten in de koelkast, laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Mix de 415 ml slagroom totdat er pieken ontstaan. Voeg toe aan het chocolade mengsel. Schenk het chocolade mengsel over de taartbodem. Zet in de koelkast voor 3 uur of langer.
Maak de topping:
Mix de 235 ml slagroom, samen met de suiker totdat er pieken ontstaan. Verspreid de slagroom over de taart. Decoreer de taart met de chocolade krullen. Bewaar de taart in de koelkast.
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Stéphanie says
Ziet er heerlijk uit! Ik ga kijken of ik deze taart kan maken de komende dagen. Zo ja, en hij is gelukt, dan tag ik je op Insta ?
Stéphanie onlangs geplaatst…Wandeling door het schilderachtige wijndorpje Ribeauvillé
Connie says
Met drie verjaardagen deze maand wordt dit recept zeker gewaardeerd en zullen ze hier zeker van smullen!