Het is 5 december, de hoogste tijd om te gaan bakken met speculaasjes of kruidnoten! Ik maakte een niet zo gezonde, maar wel heel erg lekkere speculaas crumble taart (dat is een hele mond vol) met appel én peer. Een heerlijke combinatie!
Lees ook: Vanille cake met pepernoten
Benodigdheden speculaas crumble taart
Voor de bodem:
– 200 gram kruidnoten (maar speculaasjes kunnen natuurlijk ook)
– 125 gram boter op kamertemperatuur
Voor de vulling:
– 3 appels
– 2 grote peren (of 3 kleine).
– 5 tl. kaneel
– 100 gram suiker.
Voor de crumble:
– 150 g bloem
– 150 gram boter
– 150 g suiker
– Snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg een bakvorm met bakpapier.
Voor de bodem: Maal de speculaasjes fijn met een keukenmachine. Smelt de boter. Voeg de boter toe aan de fijngemalen speculaasjes. Giet het boter-speculaas mengsel in de bakvorm, verdeel het mengsel gelijk over de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Voor de vulling: Schil het fruit, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Voeg hier de suiker en kaneel aan toe. Meng alles goed door elkaar. Verspreid de appel/peer blokjes over de speculaas bodem.
Maak de crumble: Zeef de bloem boven een kom. Meng de boter, suiker en zout. Voeg hier de bloem aan toe. Kneed of mix dit goed door elkaar. Verdeel de kruimels over het appel/peer mengsel.
Bak de taart in 60 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar wanneer de kruimels mooi goudgeel van kleur zijn.
Wat vind jij van dit taartje?
Pinnen voor later?
Shirley says
Dit klinkt echt heerlijk. Zo slim om speculaas in de bodem te verwerken. Nu heb ik trek!
Shirley onlangs geplaatst…Taalbarrières: het sinterklaasgedicht
Anne - Ditisanne.nl says
Oef, ziet er echt superlekker uit! Zeker nu het bijna lunchtijd is en zo’n taartje er wel heel makkelijk in zou gaan! 🙂 Heerlijk!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dit was november! Een escaperoom, blognominatie en Wenen!
Saskia says
Klinkt heerlijk en ziet er overheerlijk uit! Misschien -ondanks dat ik niet van het bakken ben- dat ik het een keer ga maken! Fijne Dinsdag!
Sandra says
Dit ziet er zooo goed uit! Het is jammer dat er dingen in zitten die ik niet mag, maar anders had ik het onwijs lekker gevonden gok ik. Helaas zie ik dit receptje net te laat, want anders had ik hem voor vanavond willen bakken voor mijn familie. Maaaar, ik sla hem wel op!
Sandra onlangs geplaatst…10 Dingen die je nog niet over mij wist #12
marleen says
Yummm, heerlijk! Deze sla ik even op! 🙂
marleen onlangs geplaatst…Gelukkig zijn met kleine dingen – kleine geluksmakertjes in de winter!
sammie says
Wij vieren geen sinterklaas maar dit lijkt me wel erg lekker 🙂
sammie onlangs geplaatst…Kerst sweater, ja het mag weer!
Lizette says
Oeh, klinkt lekker en ziet er heerlijk uit. Ik heb nog meer dan genoeg kruitnootjes over, dus ik ga het denk ik eens proberen te maken.
Romi says
Ohh dat klinkt en ziet er heel goed uit. En wat leuk om dit met speculaas te doen!
Moet ik een keer gaan maken ?
Zahra says
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik proberen. Daar hoeft het voor mij geen sinterklaas voor te zijn. Speculaas is het hele jaar te krijgen in de supermarkt. Dus dat komt goed uit.
Marion says
5 el kaneel, moet dat niet 5 tl zijn?
Rowan says
Je hebt helemaal gelijk. Typ foutje! Ga het meteen even aanpassen, dank je wel!