Ben je op zoek naar een een leuk borrelhapje? Dan ben je bij mij vandaag aan het juiste adres. Deze roomkaas truffels met verse kruiden en cranberry zien er niet alleen heel feestelijk uit, ze zijn ook een ware smaakexplosie. De combinatie van zoet en zout is heerlijk. De kans is groot dat je visite hiervan onder de indruk gaat zijn. Deze truffels zijn ideaal als voorafje of als borrelhapje. Serveer ze bijvoorbeeld met een lekker toastje of stokbroodje!
Ingrediënten – roomkaas truffels (voor ongeveer 12 balletjes)
– 200 gram roomkaas
– 100 gram geraspte kaas
– 100 gram cranberry
– 10 gram bieslook
– 10 gram peterselie
– Zout en peper
– Pretzel sticks
Bereidingswijze
Doe de roomkaas en geraspte kaas in een kommetje en roer goed door elkaar.
Snijd of knip de bieslook en peterselie fijn. Ik gebruikte hiervoor deze schaar speciaal voor kruiden, hiermee waren de verse kruiden binnen een handomdraai klaar voor gebruik.
Snijd de cranberry’s in kleine stukjes. Meng de verse kruiden en de cranberry met elkaar in een kommetje.
Neem de roomkaas en voeg hier de helft van het kruidenmengsel aan toe. Bewaar de rest van de kruiden voor later.
Vorm kleine balletjes van het roomkaas mengsel met je handen. Maak de balletjes niet te groot, anders worden ze te machtig. Plaats een bakpapiertje op een bord en leg hier de balletjes op. Plaats het bord in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
Haal de balletjes uit de koelkast en rol ze één voor één door het kruidenmengsel. Bewaar de truffels vervolgens in de koelkast.
Vlak voor het serveren steek je in elke roomkaas truffel een stukje van een pretzel stick (ik brak één stick in drieën, maar door de helft kan ook).
Serveer de roomkaas truffels met een lekker stokbroodje en/of toastjes.
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Comments