Bakken met pompoen stond al een tijdje op mijn baklijstje, maar ik vond het toch een beetje spannend. Wordt dat wel lekker, pompoen door een baksel? Ik ben blij dat ik er deze herfst toch mee aan de slag ben gegaan, want ik werd heel erg verrast door de smaak van deze pompoen muffins. Ik combineerde de pompoen met banaan en voegde er mijn lievelingsingrediënt (chocolade natuurlijk) aan toe en dat bleek een heerlijke combinatie te zijn. Dit wordt een recept dat ik zeker vaker ga maken!
Ingrediënten voor 12 pompoen muffins
– 2 rijpe bananen
– 100 gram kristalsuiker
– 120 gram griekse yoghurt
– 120 gram gepureerde pompoen
– 1 ei
– 1 tl vanille extract
– 195 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 2 tl pumpkin pie kruiden of speculaaskruiden
– 1/2 tl zout
– 120 gram chocolade druppels
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zet de pompoen met water op het vuur en breng aan de kook. De pompoen is klaar wanneer je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet de pompoen af en laat uitlekken. Pureer of prak de pompoen vervolgens tot een gladde puree. Laat afkoelen.
Pureer de bananen. Mix de bananen, suiker, griekse yoghurt, ei en vanille extract tot een glad mengsel.
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, pompoen/speculaaskruiden en zout.
Voeg het bloem mengsel beetje bij beetje toe aan het pompoen beslag. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de chocolade druppels toe en roer door het beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffin vormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3e met het beslag. Gebruik bij voorkeur een muffinblik, zonder de papieren vormpjes, omdat de papieren vormpjes bij mij aan de muffins bleven plakken.
Plaats de muffins in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 20/25 minuten. Controleer de gaarheid van de muffins door er met een sateprikker in te prikken: komt de prikker schoon uit de muffin, dan is hij gaar.
Haal de muffins uit de oven en laat volledig afkoelen op een rek.
Pinnen voor later?
Comments