Heerlijk, al die zomerse baksels met vers fruit! Ik besloot vorige week dat ik iets wilde maken met perziken. En dat werd deze cake/taart, een omgekeerd taartje met perziken. Ook wel een upside down cake. Een uitprobeersel die heel goed uitpakte, maar waarvan ik nu nog steeds niet zo goed weet hoe ik het moet noemen. Het smaakt naar cake maar ziet er echt uit als een taartje. Het leuke is dat je deze taart ondersteboven bakt. Na het bakken keer je de taart voorzichtig om. Het was dus best een verrassing hoe deze taart eruit zou komen te zien.
Maar wat een lekkere cake is dit geworden zeg! Echt lekker, die perziken bovenop de cake. Deze cake is zowel warm (met een bolletje ijs erbij?) als koud erg lekker!
Lees ook: Franse cake met aardbeien
Ingrediënten omgekeerd taartje met perziken
Voor de bovenlaag:
– 60 gram boter
– 70 gram lichtbruine suiker
– 4 perziken
Voor de cake:
– 160 gram bloem
– 1,4 tl bakpoeder
– 0.4 tl zout
– 1 ei
– 120 gram boter
– 150 gram kristalsuiker
– 1 tl vanille aroma.
– 120 ml melk
Bereidingswijze omgekeerd taartje met perziken
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Neem 60 gram boter en laat deze smelten in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je hier de lichtbruine suiker aan toe. Roer het mengsel goed door elkaar, zorg ervoor dat de suiker opgenomen wordt door de boter.
Leg een bakpapiertje in een bakvorm. Giet het boter/suiker mengsel in de bakvorm.
Schil de perziken en snijd in partjes. Leg de partjes in de bakvorm, bovenop het boter/suiker mengsel.
Zeef de bloem en meng dit met de bakpoeder en zout.
In een andere kom klop je de 120 gram boter met een mixer op een middel hoge snelheid tot een glad geheel. Voeg hier de kristalsuiker, het ei en vanille aroma aan toe en blijf goed mixen. Wanneer alles goed gemengd is voeg je het bloemmengsel en de melk toe. Mix op lage snelheid verder totdat je een mooi glad beslag hebt gekregen. Schep het beslag daarna voorzichtig in de bakvorm.
Bak de cake voor 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cake uit de oven en laat voor 5 minuten afkoelen op een rekje. Hierna mag je de cake uit de vorm halen. Laat vervolgens nog 10 tot 15 minuutjes afkoelen en draai daarna de cake om zodat de perziken laag bovenop komt te liggen in plaats van onderop.
Pinnen voor later?
Elisa | Lies rond de wereld says
Ziet er heerlijk uit! Cake / gebak in combinatie met fruit is altijd lekker 🙂
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Wandelen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Rowan says
Vind ik ook!
Sabine says
Dat lijkt me zo lekker! 😀
Sabine onlangs geplaatst…Colombia in beeld: Instagram favorieten juli 2016
Rowan says
Is het ook!!! 😉
Marjoleine says
Ziet er heerlijk uit! Vooral met een bolletje ijs lijkt me echt goddelijk.
Marjoleine onlangs geplaatst…Best of.. #6 Juli
Rowan says
Met een bolletje ijs lijkt mij ook heerlijk. Ik heb spijt dat ik dat niet heb uitgeprobeerd. 😉
Mylene says
Perzik, oh yummieeee. Lijkt me heel lekker dit!
Mylene onlangs geplaatst…Liefde voor Netflix-serie Stranger Things
Rowan says
Jaa het is ook heel lekker! Sowieso verslind ik perziken momenteel. Niet altijd in taartjes hoor, alhoewel ik dat best zou willen. 😉
Margo says
Hmmm lekker, perziken! Nooit aan gedacht om die in een taartje te verwerken.
Margo onlangs geplaatst…Supermarkt manieren
Rowan says
Het is een aanrader hoor, heerlijk met die perziken. Maar dan wel op een cheat day! 😉
Romi says
Ohh heerlijk! Deze lijkt mij echt lekker. Kan op alle momenten van de dag gegeten worden! Ja, ga ik maken.
Rowan says
Nou inderdaad, ontbijt, lunch, toetje… 😉
Demi | DE KOOKFABRIEK says
Wat lekker! Leuk variant van de upside downcake!
Demi | DE KOOKFABRIEK onlangs geplaatst…LUNCHCAFÉ ECHT IN ALKMAAR
Rowan says
Dank je wel!
Zahra says
Yes! Ik heb hem gemaakt. Ik kreeg visite en wist meteen wat ik zou maken. Iedereen heeft genoten! Dus dank je wel.
Rowan says
Wauw wat leuk! En wat fijn dat hij in de smaak viel! Word ik blij van!
Lisa says
Hee, ik heb je taart recept uitgeprobeerd. Hij staat nu in de oven en dat gaat vast goedkomen. Ik mis alleen dat bij de ingredientenlijst een ei, die later in de omschrijving wel terug komt en de maat van de bakvorm. Verder een fijn recept !
Rowan says
Bedankt voor je oplettendheid! Ik ga het aanpassen.