
Brownies, die heerlijke, smeuïge chocolade cake met een knapperige bovenkant. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook super veelzijdig! Je geeft een basic brownie in een handomdraai een leuke twist door er andere ingrediënten aan toe te voegen. Dit keer stak ik mijn vertrouwde brownie recept in een nieuw jasje, speciaal voor Halloween: Monster brownies met oogjes.
Lees ook: Brownie bonbons met kersen

Ingrediënten: Monster brownies
– 200 gram ongezouten roomboter
– 200 gram pure chocolade
– 3 eieren
– 300 gram suiker
– 2 tl vanille extract
– 125 gram bloem
– Snufje zout
– Halloween sprinkles
– Oogjes (bijvoorbeeld deze van Wilton, of gebruik m&m’s en teken er met een eetbare stift oogjes op).
– Icing of chocopasta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade in een pannetje. Meng de eieren, suiker en vanille tot een romig mengsel. Mix de gesmolten boter en chocolade er vervolgens doorheen.
Zeef de bloem. Voeg de bloem en zout toe aan aan het mengsel en meng goed.
Giet het beslag in de bakvorm. Strooi wat van de Halloween sprinkles over de ongebakken brownies. Wacht nog even met de oogjes!
Bak de brownie voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De brownie is klaar wanneer de bovenkant scheurtjes vertoont en het midden vast is, dus niet vloeibaar.
Laat de brownie afkoelen en snijd in stukken. Plak tot slot op elk stukje brownie een paar oogjes. Plak de oogjes vast met icing of chocoladepasta.


Pinnen voor later?

Ooh, deze vind ik echt super leuk!
Wat ontzettend leuk gedaan met de oogjes! Cute!
Liefs, Evelien
Ze zien er niet alleen super leuk uit, maar ze moeten ook erg lekker smaken zo te lezen