Deze mini kokosballetjes met frambozen zijn lekker friszoet van smaak én heel erg makkelijk te maken. Maar vooral de roodroze kleur vind ik zo leuk en bijzonder. Je zou er spontaan vrolijk van worden. In dit recept heb ik geen gebruik gemaakt van suiker, om de kokosballetjes wat zoeter van smaak te maken voegde ik gewoon wat rozijntjes toe. Op deze manier is het een verantwoorde en lekkere snack geworden. Je kunt de ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak. Wil je ze wat zoeter? Voeg dan vooral nog wat extra rozijnen toe.
Wil jij je liefje verrassen met een lekkere én vooral gezonde traktatie? Dankzij de kleur zijn deze kokosballetjes ook nog eens hartstikke leuk om te maken voor Valentijnsdag!
Lees ook: Bliss balls met pistache en cranberry
Benodigdheden (voor 16 balletjes)
– 15 gram geraspte kokos
– 30 gram amandelmeel, ik gebruikte deze.
– 50 gram havermout
– 30 gram rozijnen
– 70 gram bevroren frambozen
– Extra: 20 gram geraspte kokos
– Blender/keukenmachine
Bereidingswijze – mini kokosballetjes met frambozen
Doe de bevroren frambozen in de keukenmachine en pureer ze fijn. Voeg daarna de andere ingrediënten toe. Voeg alles toe, behalve de extra geraspte kokos. Meng totdat er een mooi en glad mengsel ontstaat.
Proef het mengsel en voeg (wanneer nodig) nog wat extra rozijnen toe. Meng alle ingrediënten nog een keer.
Rol vervolgens kleine balletjes van het mengsel met je handen. Zet voor ongeveer een uurtje in de koelkast.
Neem de resterende geraspte kokos en verspreid over een bord. Rol de kokosballetjes hier één voor één doorheen, totdat elk balletje voorzien is van een dun laagje kokos. Ik voorzag elk balletje van een heel klein beetje kokos, omdat ik het leuk vond om nog wat van de rode kleur van de balletjes te zien.
Je kunt de kokosballetjes het beste in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
Wat vind jij van deze kokosballetjes met frambozen?
Pinnen voor later?
Comments