Heb je trek in een lekkere kersentaart maar geen zin in gedoe? Dan ben je bij mij vandaag aan het juiste adres. Deze makkelijke kersentaart is namelijk écht heel makkelijk om te maken. Benieuwd geworden? Lees dan even verder! Het resultaat is een heerlijke koekdeeg, met een vulling van zoete kersen.
Ingrediënten – makkelijke kersentaart
– 300 gr bloem
– 125 gr witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 175 gr koude roomboter
– Optioneel: 1 el water
– 2 el suiker
– Snuf zout
– Potje kersentaart vulling (voor warme en koude bereiding)*
* Het liefst gebruik ik vers fruit in mijn baksels, er zit vaak veel meer smaak aan vers fruit én het is gezonder. Het voelt nu dan ook alsof ik een beetje vals speel omdat ik geen vers fruit heb gebruikt. Alsof het recept dan ook meteen niet goed genoeg is om te delen. Maar hey, hebben we niet allemaal wel eens zin om lekker makkelijk te doen? Zo hoef je geen uur in de keuken te staan, maar heb je wel iets lekkers om te serveren bij de koffie.
Bereidingswijze
Snijd de koude roomboter in blokjes. Voeg de bloem, basterd suiker, zout, één ei en de in blokjes gesneden boter toe aan een kom. Kneed het geheel (met de hand of met een keukenmachine) totdat er een mooi, soepel deeg ontstaat.
Mocht het deeg te droog blijven, voeg dan 1 of 2 ijskoud water toe.
Verpak het deeg vervolgens in huishoudfolie en leg voor ongeveer een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht). Vet de bakvorm in met bakspray.
Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit tot een grote lap. Bekleed vervolgens de bakvorm met het deeg. Haal het overtollige deeg weg. Verdeel de kersen taartvulling vervolgens over de taartbodem.
Rol de rest van het deeg weer uit tot een lap. Snijd 10 stroken uit het deeg. Leg deze in een vlechtpatroon op de kersenvulling.
Klop het andere ei los. Bestrijk de bovenkant van de taart met het ei. Verdeel hier twee eetlepels suiker overheen.
Bak deze makkelijke kersentaart in ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. De taart is klaar wanneer het deeg mooi goudbruin van kleur is.
Laat de kersentaart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer eventueel met slagroom of een bolletje ijs.
Pinnen voor later?
Comments