Niets is fijner dan rustig aan doen op een (zondag) ochtend en genieten van een lekker ontbijtje. Extra lekker is een ontbijtje met cinnamon rolls of te wel: kaneelrolletjes. Je kunt het deeg zelf maken (met boter, bloem, gist, melk, ei, boter en suiker), maar nog makkelijker en sneller is het gebruiken van een rol croissantdeeg.
Benodigdheden – Makkelijke kaneelrolletjes
1 rol croissantdeeg (voor grote croissants).
50 gram gesmolten boter.
4 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
Extra boter om in te vetten.
Bakblik of ovenschaal.
Bereidingswijze
Smelt de boter, lekker snel in de magnetron.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes dicht met je vingers. Besmeer de bovenkant van het deeg helemaal met de gesmolten boter.
Meng de suiker en kaneel goed door elkaar.
Strooi het suiker/kaneel mengsel gelijkmatig over het deeg.
Rol het deeg op. Dit kan je op twee manieren doen: Rollen vanaf de lange kant, dit zorgt ervoor dat je kleine deegrolletjes krijgt. Of rollen vanaf de smalle kant, dit zorgt voor wat grotere en bredere rolletjes. Het is maar net wat je zelf wilt.
Snijd het deeg in stukjes van ongeveer 2 cm.
Vet het bakblik in. Leg de rolletjes allemaal in het bakblik, met een klein beetje ruimte tussen elk rolletje.
Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met een klein beetje gesmolten boter.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 15 minuten.
Het lekkerste is om dit ontbijtje te serveren wanneer de rolletjes nog warm zijn. Echt om je vingers bij af te likken!
Comments