Ik word zo blij van het aardbeien seizoen, de aardbeien zijn zo lekker van smaak. Ik geniet er met volle teugen van. Toen ik weer eens een lading aardbeien in de aanbieding had gekocht, maakte ik er een heerlijk dessert mee: een makkelijke aardbeien mousse. Een heerlijk zomers dessert: luchtig, fruitig en zoet.
Ingrediƫnten makkelijke aardbeien mousse (voor 6 personen)
– 500 gram aardbeien + 200 gram
– 4 tl suiker
– 500 ml slagroom
– 160 gram mascarpone
Bereidingswijze
Was de aardbeien. Snijd de kroontjes van de aardbeien. Doe 500 gram aardbeien in een foodprocessor en mix tot een gladde puree.
Klop de mascarpone luchtig. Voeg hier al mixend de slagroom en de suiker aan toe. Mix totdat er zachte pieken ontstaan, voeg dan de aardbeien puree toe aan het slagroom mengsel, totdat alles goed gemengd is.
Verdeel de mousse over in 2 a 3 kleine afgesloten bakjes en laat 30 tot 60 minuten afkoelen in de koelkast. Bewaar de mousse in een afgesloten bakje totdat je het dessert gaat serveren.
Snijd 200 gram aardbeien vlak voor het serveren in plakjes en verdeel over 6 dessert glazen. Spuit hier de aardbeien mousse bovenop.
Decoreer tot slot met een aardbeien plakje (of een ander stukje fruit).
Wat is jouw favoriete dessert met aardbeien?
[…] 18⇒Super makkelijke aardbeien mousse […]