In een opwelling kocht ik vorige week macadamia noten, met het plan om hier koekjes van te bakken. Ik ging er maar gewoon vanuit dat ik de rest van de ingrediënten wel in huis zou hebben. Wat bleek? Ik had inderdaad alle ingrediënten in huis, dus ik kon meteen aan de slag. Deze macadamia koekjes met stukjes witte chocolade zijn heerlijk van smaak, knapperig aan de randjes en smeuïg van binnen. Wat wil je nou nog meer?
Het originele recept van deze koekjes vind je hier. Ik heb, naar eigen smaak, een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo voegde ik veel meer nootjes en stukjes chocolade toe aan het beslag!
Lees ook: Klassieke havermout koekjes
Ingrediënten – Macadamia koekjes (voor 11 koekjes)
– 112 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
– 50 gram suiker
– 140 gram licht bruine suiker
– 1 ei
– 1,25 tl. vanille extract
– 160 gram bloem
– 1/4e tl. zout
– 1/4e tl. baking soda
– 1/4e tl. bakpoeder
– 150 gram witte chocolade (ik gebruikte chocolade druppels)
– 100 gram macadamia noten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Hak de macadamia noten in grove stukken. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in stukjes. Doe de boter in een kom. Voeg hier de suiker, licht bruine suiker, ei en vanille extract aan toe. Mix tot een egaal mengsel.
Meng in een andere kom de bloem, zout, baking soda en bakpoeder met elkaar.
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan het botermengsel, meng totdat er een mooi koekjesdeeg ontstaat.
Voeg de macadamia noten en chocolade druppels toe aan het beslag en schep dit door het koekjesdeeg.
Draai 11 gelijke balletjes van het koekjesdeeg. Leg de koekjes op de bakplaat, met genoeg ruimte tussen elk balletje. Ik heb de koekjes in twee delen afgebakken, dus 5 à 6 balletjes per keer.
Plaats de koekjes in het midden van de oven. Bak de koekjes in 10 minuten gaar. De koekjes zijn klaar wanneer ze mooi licht bruin van kleur zijn. Haal de koekjes uit de oven. De koekjes zijn nu nog erg zacht, maar worden harder wanneer ze afkoelen.
Duw de koekjes een beetje plat met een spatel. Laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat. Verplaats ze daarna naar een rooster om verder af te koelen. Herhaal bovenstaande proces met de rest van het koekjesbeslag.
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Comments