Lemon curd is een friszure crème op basis van citroen en komt oorspronkelijk uit Engeland, hier wordt het vaak geserveerd bij scones of high tea’s. Daarnaast is het heerlijk bij andere zoete lekkernijen zoals taarten, koekjes en cakes. Vorige week maakte ik dit heerlijke, gele goedje voor het eerst zelf. Ik kwam al snel tot de ontdekking dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken. Vandaag deel ik dan ook het recept voor homemade lemon curd!
Lees ook: Koekjes met lemon curd
Benodigdheden – Homemade lemon curd
– 2 citroenen
– 2 eieren
– 125 gram boter
– 175 gram kristal suiker
Bereidingswijze
Boen de citroenen schoon. Rasp de citroenen en pers de citroenen uit. Zeef het sap van de citroenen door een zeefje.
Doe de citroenrasp, citroensap, suiker en boter in een pannetje met dikke bodem.
Zet het pannetje op laag vuur, laat de boter smelten en de suiker oplossen. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Kluts beide eieren in een kom. Voeg het citroenmengsel beetje bij beetje toe aan de eieren. Meng het mengsel elke keer goed door.
Giet het mengsel daarna terug in het pannetje en zet weer terug op het vuur. Laat het mengsel indikken op een laag vuur. Blijf roeren. De lemon curd is klaar wanneer het de dikte van yoghurt heeft bereikt.
Haal het mengsel van het vuur. Giet het mengsel tot slot door een zeefje in een weckpotje zodat je een mooi, glad mengsel overhoudt. Laat volledig afkoelen.
Bewaar de lemon curd in de koelkast.
Benieuwd naar wat lekkere recepten met dit lekkere goedje? Houd dan zeker mijn blog in de gaten.
Pinnen voor later?
Comments