Bloem, boter, suiker, eieren en citroen, meer heb je niet nodig om deze heerlijke lemon bars te maken. Maar 5 ingrediënten dus, waarbij de citroen toch echt de hoofdrol speelt. Het resultaat is een heerlijke koek met daarbovenop een frisse en smeuïge citroen laag. Zelf ben ik dol op de frisse smaak van citroen, maar zelfs mijn visite (die niet persé fan is van de smaak citroen) was heel erg te spreken over deze koek repen.
Lees ook: Koekjes met lemon curd
Ingrediënten voor de bodem:
– 240 gram boter
– 100 gram suiker
– 260 gram bloem
Ingrediënten voor de citroen laag
– 200 gram suiker
– 32 gram bloem
– 4 eieren
– Rasp van 2 citroenen
– Sap van 2 citroenen
Extra:
– Brownie bakvorm
– Mixer
Bereidingswijze lemon bars
Verwarm je oven voor op 175 graden.
Voor het maken van de lemon bars begin je met de koekbodem. Mix de boter, suiker en bloem tot een mooi deeg. Vet je bakvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm.
Bak de koelbodem vervolgens voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. De bodem moet langs de randen mooi goudbruin van kleur zijn.
Terwijl de bodem in de oven staat, begin je aan de citroen laag.
Doe de suiker, bloem, eieren, citroenrasp en citroensap in een kom. Meng totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat het mengsel rusten.
Haal de bodem uit de oven. Roer het citroenmengsel nog even goed door. Giet het citroenmengsel over de bodem. Zet de bakvorm terug in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten. De koek is klaar wanneer de citroenlaag stevig en mooi bruin van kleur is.
Laat de koek volledig afkoelen voor je hem in stukjes snijdt. Alhoewel de visite al eerder van de lemon bars snoepten en hem lauw ook heerlijk vonden.
Pinnen voor later?
Comments