
Volgens mij gaat het eten van verse aardbeien mij nooit vervelen, maar het leek mij toch wel een keer leuk om er iets lekkers mee te maken. Op zoek naar een verantwoord taartje met aardbeien vond ik een recept bij de Weight Watchers die mij wel aansprak. Kwarktaart met aardbeien. Het resultaat is echt een lekker fris taartje, met een heerlijke aardbeien smaak! Ik geniet er nog meer van nu ik weet dat er een stuk minder calorieën in zitten! 😉
Even ter vergelijking: een puntje normale kwarktaart is rond de 266 calorieën. Snijd de taart hieronder in 8 gelijke stukken en één punt is ongeveer 120 kcal . Dat scheelt nogal wat! Het enige verschil met mijn recept is dat er bij Weight Watchers gebruik wordt gemaakt van gelatine terwijl ik klopfix heb gebruikt.
Lees ook: Frozen yoghurt repen met aardbei

Ingrediënten: kwarktaart met aardbeien
– Eén pak lange vingers
– Klein blikje met fruit (gebruik geen fruit op siroop, maar fruit op vruchtensap).
– Klop klop (geen idee wat dat was, maar het is in de supermarkt te vinden bij het schap waar ook slagroom staat. Zie ook de foto hieronder).
– 160 ml magere melk.
– Eén bak Optimel Kwark (aardbeien smaak).
– 2 zakjes klopfix van dr. Oetker.
– Verse aardbeien.

Bereidingswijze bodem
Open het blikje met fruit en laat het fruit uitlekken in een vergiet. Vang het sap van het fruit op in een bakje. Doop de lange vingers in het fruitsap, hierdoor worden ze nat en zacht. Bekleed de bodem van de springvorm met de lange vingers.
Bereidingswijze vulling
Meng de klop klop, klopfix en de melk op een hoge snelheid met behulp van de keukenmachine. Zodra het eruit ziet als vers geklopte slagroom, voeg je alle kwark toe. Meng nogmaals goed. Schep en verspreid het kwarkmengsel voorzichtig op de bodem van lange vingers. Zet de taart voor ten minste 2 uur in de koelkast, maar een hele nacht kan ook. Snijd op het laatste moment de verse aardbeien in plakjes en decoreer hiermee de kwarktaart.


Pinnen voor later?

Oeh ziet er goed uit!! ☺ en inderdaad: aardbeien vervelen nooit!
Laura | liefdevoorbakken onlangs geplaatst…Simply Making Flower Piping Tips – deel II
Dank je wel! Helemaal leuk om te horen van jullie (2 bakprinsessen)!
Oh mennnn Dit ziet er heerlijk uit! Aardbeien zijn sowieso een feestje 🙂
Helemaal mee eens. Aardbeien zijn inderdaad een feestje! 😉
Sowieso is alles lekker met aardbeien, hihi. Ziet er top en erg lekker uit hoor, jummie. Zo’n langevinger bodem is ook echt een goed idee! Ben benieuwd naar hoe dat zal smaken. 🙂
Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #63 | Bloggers meeting, Douwe Bob & Ice Kitchen
Ik vind ook alles lekker met aardbeien. 😉 Grappig he, lange vingers. Ik wist zelf niet zo goed wat ik ervan moest vinden, totdat ik het proefde: lekkerder dan ik had verwacht!
Ziet er erg lekker uit zeg! hmmm
Dank je wel! Hij is ook echt heerlijk!
Wat goed! Ik mag geen aardbeien maar als ik het recept lees denk ik dat je het ook kan maken met ander fruit en andere kwark.
Karlien onlangs geplaatst…Emmental, eerste dag in Zwitserland
Wat jammer dat je geen aardbeien mag! Maar dit recept kan inderdaad makkelijk met een andere smaak kwark en fruit! Gewoon doen! Lekker!
Haha klop-klop, wat een droge naam :p Klinkt als een heerlijke taart, blijft ie ook een beetje stevig als je hem in stukken snijd? Ik ben over een maandje jarig, dus wellicht dat ik ook zoiets ga maken!
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…Bezienswaardigheden Curaçao met een huurauto
Haha, stom he! Ik had er nog nooit van gehoord! De taart blijft goed stevig, ook tijdens het aansnijden! Ik ben benieuwd of dit uiteindelijk je verjaardagstaart gaat worden. Zou wel heel leuk zijn natuurlijk! 😉
O jummie! Wat ziet dit er lekker uit, ik sla hem op!
Leuk Laura! Ik hoop dat je deze taart een keer gaat maken!
Oh wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben ook dol op aardbeien en dit is een eenvoudig recept dus ik heb geen excuus meer.. ik moet dit taartje ook gaan maken 🙂
Stéphanie onlangs geplaatst…Wandelen door de Calanques van Cassis
Deze taart is inderdaad super makkelijk te maken, dus nee… geen excuses meer! 😉 Laat je het even weten als je het recept hebt uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!
Wow! En ik maar denken dat recepten van de weight watchers me niet aan kunnen staan. Ik ben bang dat ik dit recept binnenkort toch maar eens ga proberen 😉
Haha, dat vind ik leuk! Deze taart is ook echt de moeite waard hoor, ondanks het labeltje “weight watchers” haha.
Dat geloof ik zeker! Pas had ik weer zelf een poging gedaan maar een mislukte taart, met dit recept moet het lukken!
Foodie Marjan onlangs geplaatst…Swap; amandelballetjes
Jaaa, ik kwam hier via Renske, maar dit wil ik dus echt een keer proberen! Ik heb een paar weken geleden een receptje uitgeprobeerd, maar dat vond ik helemaal niet zo lekker (moesten ook hele andere ingrediënten in), dus dit is meer dan welkom 🙂
Kim onlangs geplaatst…Gerechten | Lekker & Simpel #3
Wat leuk dat je via Renske op mijn blog terecht bent gekomen! Jammer dat je vorige taart geen succes was. Nu maar hopen dat deze taart wel in de smaak gaat vallen! 😉 Ik vond hem zelf heel erg lekker, maar het is altijd spannend wanneer iemand anders het ook uit gaat proberen. Ik ben dus heel benieuwd!
Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb het inderdaad wel eens vaker gezien dat een bodem van langevinger worden gemaakt 🙂
Ohhhh deze moet ik maken! Ziet er zo heerlijk uit.
Deze taart is ook echt heel lekker! 😉
JA! Super Rowan! Lijkt mij zo lekker. Misschien dit weekend even tijd maken. Dat wordt smullen.
Leuk!! Laat je het even weten als je hem hebt gemaakt?!
Ja! Heerlijk! Heb het zondag gemaakt. Het hele gezin èn onze visite hebben allemaal ontzettend genoten. Dit is voor herhaling vatbaar!
Wat leuk!! Altijd fijn om te horen dat iets in de smaak viel!
Ziet er niet te moeilijk en wel super lekker uit … ik ga het eens proberen!
Deze taart is inderdaad niet moeilijk om te maken! 🙂