Is het geen plaatje? Deze krans van meringue met rood fruit? Het kan niet anders dan dat je de show steelt wanneer je dit dessert serveert tijdens de kerstdagen. De combinatie tussen de zoete meringue, de frisse mascarpone en het verse fruit is heerlijk. Een perfecte combinatie van fris en zoet.
Lees ook: Eton Mess met slagroom en kersen.
Ingrediënten: krans van meringue met rood fruit
Voor de meringue krans:
– 4 eiwitten
– 220 gr suiker
– 1 theelepel maïzena
Of gebruik kant en klare meringues!
Voor de mascarpone crème:
– 60 gram cranberry’s
– 1 el suiker
– Sap van 1 sinaasappel
– 200 gram slagroom
– 100 gram mascarpone
– 1 tl vanille extract
Extra:
– Bakpapier
– Potlood
– 2 borden/kommen (1 grote en 1 kleine).
– Ter decoratie: vers fruit, koekjes en gesuikerde cranberry’s
– Koekjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Doe de eiwitten met de suiker en maizena in een kom. Klop de eiwitten helemaal stijf.
Leg het grote bord op een vel bakpapier. Teken met een potlood een lijn langs het bord. Leg het kleinere bord in het midden van je zojuist getekende cirkel. Teken ook hier een lijn langs. Draai het bakpapier om.
Schep het eiwit binnenin de twee cirkels, in een vorm van een krans. Verspreid het eiwit, zodat de krans overal even dik wordt. Smeer op het laatst de bovenkant van de krans met een lepel glad.
Bak de krans in 1,5/2 uur in de voorverwarmde oven.
Laat de meringue krans volledig afkoelen. Begin in de tussentijd met de mascarpone crème.
Doe de cranberry’s met de suiker en sinaasappelsap in een pannetje. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het mengsel een aantal minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Tijdens het koken springen de cranberry’s open. Wanneer alle cranberry’s opengesprongen zijn, haal je het pannetje van het vuur.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Mix of prak de cranberry’s fijn, totdat er een glad mengsel ontstaat. Laat het mengsel volledig afkoelen.
Mix de slagroom, mascarpone en vanille totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg de cranberry saus hieraan toe, meng dit voorzichtig door de room, zodat je een mooi marble effect krijgt.
Verdeel de mascarpone crème over de meringue krans. Decoreer de krans tot slot met het rode fruit, de koekjes en gesuikerde cranberry’s. Bestrooi de bovenkant van de krans eventueel nog met wat poedersuiker.
Wacht niet te lang met serveren, anders bestaat de kans dat het schuim zacht wordt door de slagroom. Eventueel kan je de krans een dag van te voren bakken en vlak voor het opdienen de mascarpone crème toevoegen.
Tip: Gebruik je kant en klare meringues? Leg deze dan in kransvorm neer. Verdeel hier de mascarpone creme over en decoreer. Op deze manier hoef je zelf geen meringue te bakken, dat scheelt een hoop tijd en werk!
Pinnen voor later?
Comments