Havermout koekjes saai? Wat mij betreft helemaal niet! Ik vind de smaak en de textuur van dit koekje heerlijk. Laatst maakte ik deze klassieke havermout koekjes en ik heb ze heerlijk opgepeuzeld met een kopje thee. Vandaag zet ik dit recept in de spotlight!
Lees ook: Kokos koekjes met pindakaas
Ingrediënten: Klassieke havermout koekjes (24 stuks)
180 gram ongezouten boter
90 gram bruine suiker
130 gram bloem
90 gram havermout
1/2 tl. bakpoeder
1/2 tl. baksoda
1/2 tl zout
Wil je deze koekjes toch iets extra’s geven? Voeg dan rozijnen, cranberry’s of stukjes chocolade toe aan het beslag.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat. Het is het makkelijkst om twee bakplaten te gebruiken, maar de koekjes om de beurt bakken kan natuurlijk ook.
Meng de boter en bruine suiker in een kom.
Neem een andere kom, meng hierin de bloem, havermout, bakpoeder, bak soda en zout. Voeg het droge mengsel vervolgens toe aan het botermengsel. Meng goed door elkaar.
Voeg eventueel nu eventueel de extra ingrediënten (zoals rozijnen, cranberry’s of stukjes chocolade) toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Maak 24 kleine balletjes van het beslag en verdeel over de twee bakplaten. Druk het beslag een klein beetje plat met de onderkant van een glas. Maak het glas vooraf een klein beetje nat met wat water, zodat het beslag niet aan het deeg blijft plakken.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. De koekjes mogen een klein beetje bruin verkleuren langs de randjes.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen. Verplaats de koekjes vervolgens naar een rekje en laat ze daar volledig afkoelen.
Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.
Wat is jouw favoriete koekje?
Pinnen voor later?
Comments