Chocolate bark is als het ware een chocolade reep die je zelf samenstelt en in stukken snijdt of breekt. Kies je favoriete chocolade als basis en decoreer vervolgens met de leukste en lekkerste toppings. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt. Zie het als een homemade gepersonaliseerde chocoladereep. Voor vandaag heb ik een kerst chocolate bark voor jullie in de aanbieding. Melk chocolade gevuld en gedecoreerd met karamel, pretzel en marshmallow.
Lees ook: Kerst fudge met cranberry en marshmallow
Ingrediënten – Kerst chocolate bark met karamel en pretzel
– 250 gram melk chocolade
– Marshmallows (mini’s of snijd de grotere variant in stukjes)
– Karamel blokjes
– Zoute sticks
– Witte chocolade
– Snufje zout
– Sprinkles
Bereidingswijze
Snijd de marshmallows eventueel in stukjes. Breek de zoute sticks in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breek de melk chocolade in stukjes en smelt chocolade au bain marie. Blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is.
Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Giet hier de gesmolten chocolade op en smeer uit tot een dikte van een paar millimeter. Je kunt de chocolade reep zo dun of dik maken als je zelf wilt.
Daarna kan het decoreren beginnen. Verdeel 2/3e deel van de marshmallows, karamel vlokjes en zoute sticks over de chocolade. Duw deze ingrediënten een beetje in de chocolade, bijvoorbeeld met een theelepel of met een cocktailprikker. Verdeel daarna de resterende ingrediënten over de bovenkant van de chocoladereep.
Laat deze kerst chocolate bark helemaal uitharden. Doe dit het liefst buiten de koelkast. Wanneer de reep volledig is uitgehard, kan je hem in stukken snijden of breken.
Pinnen voor later?
Comments