Camembert uit de oven? Klinkt dat niet goddelijk? En ik zal je eens wat verklappen: dat is het ook! Alhoewel je wel van kaas moet houden natuurlijk. Aangezien ikzelf dol ben op kaas is dit voor mij een perfect bijgerecht, voorgerecht én hoofdgerecht. Door de camembert te bakken in de oven wordt de kaas lekker zacht, vloeibaar zelfs. Serveer dit gerechtje met een stokbroodje, wat stukjes groente en dippen maar! Het lijkt mij ook lekker om de camembert te serveren met een chutney, maar dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.
Tip: Heb je veel visite? Zorg er dan voor dat je voldoende camemberts in huis haalt en bak ze tegelijkertijd in de oven.
Ingrediënten camembert uit de oven
– 1 ronde camembert
– 1 tl. honing of olijfolie
– Teentje knoflook
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de camembert uit de folie. Zit er een doosje om je camembert? Dan mag je de camembert terug schuiven in het doosje, maar dan zonder de deksel. Mocht dat niet zo zijn, bak de camembert dan op een stukje bakpapier in de oven.
Maak wat inkepingen in de camembert. Pel de knoflookteen en wrijf de kaas in met de open kant van de knoflook. Smeer daarna een beetje honing over de kaas. Op de foto zie je dat ik stukjes knoflook over de kaas heb gelegd, zelf zou ik dat de volgende keer niet meer doen. De camembert insmeren met de knoflook is voldoende.
Plaats de camembert in de oven en bak voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De camembert is klaar wanneer de binnenkant lekker vloeibaar is.
Pinnen voor later?
Sammie says
Oh dit is helemaal mijn gerecht! Makkelijk, snel en ik ben dol op kaas 🙂
Rachel says
Het is echt heerlijk maar wauw, soms.. die geur!
Romi says
Deze moet ik ook proeven. Lijkt me echt heerlijk.
Zahra says
Oeh ik hou van kaas. Dit is een leuk idee! Ga hem onthouden.