
Dit is niet zomaar een taartje. Het is een ijstaart met meerdere laagjes en ook nog eens boordevol zomerfruit, want nu het nog kan, moeten we daar extra van genieten! En wat ziet dit taartje er ontzettend mooi uit dankzij al die laagjes! Daarnaast is het taartje ook erg lekker. De combinatie van vanille ijs in combinatie met slagroom is sowieso lekker, het verse fruit geeft een lekker fris smaakje. Het fruit is natuurlijk wel hard geworden doordat het bevroren is. Even wennen, maar wel lekker.
Lees ook: frozen yoghurt bars met cranberry
Benodigdheden – ijstaart met zomerfruit
– Vanille ijs
– Vers fruit (ik gebruikte frambozen en aardbeien)
– 250 ml slagroom
– Poedersuiker, naar smaak.
– Koekjes (ik gebruikte biscuitjes)
– Paar druppeltjes vanille aroma
– Aluminiumfolie
– Cakeblik
Bereidingswijze
Haal het ijs uit de vriezer, zodat het wat zachter kan worden en het makkelijker te scheppen is.
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille aroma, totdat er pieken ontstaan.
Neem het cakeblik en bekleed deze met aluminiumfolie, op deze manier krijg je de ijstaart er beter uit als hij straks bevroren is. Vervolgens ga je het cakeblik vullen door laagjes te maken, ik deed het als volgt:
Eerste laag: slagroom
Tweede laag: koekjes
Derde laag: ijs
Vierde laag: fruit
Vijfde laag: slagroom
Zesde laag: koekjes
Zevende laag: ijs
Achtste laag: fruit
Negende laag: ijs
Zet de ijstaart voor tenminste 2 uur in de vriezer. Nog beter is om de ijstaart een hele nacht in de vriezer te laten staan. Haal de taart vlak voor het serveren uit de vriezer en snijd in plakjes. Serveer koud.



Pinnen voor later?

Het ziet er heerlijk uit en erg mooi ook. Ik weet alleen niet of ik hard fruit nou lekker zou vinden.
Dank je. Snap ik hoor. Taartje beetje laten ontdooien voor het serveren werkt op zich prima, maar het blijft koud natuurlijk.
Het ziet er weer super lekker en smakelijk uit
Rachel Kromdijk onlangs geplaatst…Warm Massage oil Rituals
Dank je wel, Rachel!
Wat een plaatje!! Ziet er heerlijk uit 🙂
Dank je wel!!
Ziet er superlekker uit! Makkelijk te maken ook volgens mij, daar hou ik wel van 😉
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Dit hield mij bezig in: Augustus 2016
Dank je! Het is echt heel erg makkelijk te maken, daar hou ik namelijk ook van! 😉
Yummie, wat een heerlijke ingredienten! Dit taartje ziet er zo lekker uit!
Stéphanie onlangs geplaatst…Franse Pyreneeën: Natuurpracht van Font Romeu
Ohhhh…deze ga ik maken. Super lekker!
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFriday
Leuk Kelly!
Wat ziet dit er mooi uit zeg! Alleen die koude vruchten lijken mij wel lastig met gevoelige tanden.
Maike onlangs geplaatst…De leukste ideeën voor een herfstbruiloft
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in, Maike!
Oh dit ziet er overheerlijk uit. Nog nooit gemaakt of gegeten. Dank dus voor de tip!
Saskia onlangs geplaatst…Mijn top 5 city travel list
Dank je wel voor je enthousiaste reactie!
Ik zeg: “yum”. Ziet er lekker en mooi uit!
Dank je! Ik zeg ook yum! 😉
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan
Dit is amazing! 😀 Krijg meteen trek!
Laura | liefdevoorbakken onlangs geplaatst…Taart met héél veel vers fruit
Haha, dank je wel! Ik krijg ook altijd trek als ik op jullie blog rondneus! 😉
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan
Yum! Ik ben nooit een grote fan geweest van taart dus toen ik vroeger jarig was dan kreeg ik altijd een ijstaart of iets soortgelijks. Dit lijkt me zo lekker!
Wat leuk dat je vroeger ijstaart kreeg in plaats van taart! Dan zal je deze vast lekker vinden! Ga je ‘m een keertje maken? 😉
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan