Bounty’s zijn voor mij toch echt wel een guilty pleasure, ik hou van de combinatie van chocolade met kokos. Het stond dan ook al een tijdje op mijn wensenlijstje om zelf bounty’s te maken, maar dan een gezondere variant zonder suiker. Ik experimenteerde er op los en kwam tot de conclusie dat eenvoud voor dit recept echt het beste is. Voor het maken van deze homemade bounty’s heb je maar 5 ingrediënten nodig. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te maken en snel klaar!
Lees ook: 3x no bake kokosballetjes
Ingrediënten homemade Bounty’s (voor 8 Bounty’s)
– 200 gram chocolade (puur of melk).
– 100 gram kokosschilfers
– 3 el. kokosmelk (uit blik).
– 3 el. kokosolie
– 2 el. honing of agave
Extra:
– Keukenmachine
Bereidingswijze
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie voor een paar seconden in de magnetron.
Doe de kokos, kokosmelk, gesmolten kokosolie en honing in de keukenmachine. Wat betreft de kokosmelk: gebruik alleen het crème laagje die bovenop de melk is ontstaan, niet het kokoswater.
Meng de ingrediënten met behulp van de keukenmachine. Het mengsel is klaar wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn en het nog steeds een lekkere kokos structuur heeft.
Vorm repen met je handen. Als het goed is kan je de repen vormen, zonder dat ze uit elkaar vallen. Plakt het mengsel nog niet goed genoeg, voeg dan nog wat kokosolie toe.
Leg de kokosrepen op de bakplaat. Zet de bakplaat voor 10 minuten in de vriezer.
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain marie.
Haal de kokosrepen uit de vriezer en dip ze één voor één in de chocolade. Laat even uitlekken boven de kom zodat overtollige chocolade eraf kan druipen en leg de repen terug op het bakblik.
Zet de bounty’s daarna in de koelkast zodat ze helemaal kunnen uitharden.
Bewaar de bounty’s in een afgesloten bakje in de koelkast. Heb je lekkere trek? Haal een bounty 30 minuten van te voren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
gea says
Dit ziet er zo heerlijk uit! Totaal niet lastig om te maken ook.
Jeannet says
Het water loopt me in de mond. Dit ga ik zeker eens een keer maken, wat leuk! Nooit aan gedacht. Dank voor de tip.