Soms heb je trek, lekkere trek. Of hele erge lekkere trek. En wat doe je dan? Je gaat op zoek in alle kasten naar iets lekkers om je behoefte te stillen. Ik heb nu niet iets lekkers in de kast staan, maar in de vriezer. Speciaal voor de zoete trek: chocolade banaan bonbonnetjes! En omdat bijna iedereen wel van pindakaas houdt, maakte ik ook een variant met pindakaas. Het voordeel is dat deze snack redelijk verantwoord is, niet moeilijk om te maken én waarschijnlijk heb je de producten gewoon al in huis.
Ik ben een banaan liefhebber, een chocolade én een pindakaas liefhebber. Dit receptje kan dan dus ook eigenlijk niet meer mislukken wat mij betreft. Ik vind de bonbonnetjes dan ook heerlijk. Echt een kleine verwennerij.
Lees ook: Bliss Balls met pistache en cranberry
Benodigdheden bonbonnetjes met banaan
Basisrecept:
Banaan
Pure chocolade
Eetlepel kokosolie
Optioneel:
Pindakaas
Geraspte kokos
Grof zeezout
Een paar fijn gehakte nootjes
Bereidingswijze bonbonnetjes met banaan
Optie 1: bonbonnetjes met banaan.
Snijd de banaan in (redelijk dikke) plakken. Zet dit vervolgens voor een uurtje in de vriezer. Door het vooraf in de vriezer te zetten, worden de plakken lekker hard. Wanneer de banaan in contact komt met de gesmolten chocolade, blijft de banaan compact, en wordt het geen vieze smurrie.
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie. Laat de chocolade smelten op een laag vuur, zodat het niet kan aanbranden. Roer alles even goed door elkaar.
Dip de banaan in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat de banaan volledig bedekt is met chocolade. Leg de bonbonnetjes op een bord (het liefst op een vel bakpapier). Bestrooi eventueel met wat kokos, grof zeezout of fijn gehakte nootjes. Zet het een paar uurtjes in de vriezer. Haal vlak voor het serveren de bonbonnetjes uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
Optie 2: Bereidingswijze bonbonnetjes met banaan en pindakaas
Snijd de banaan in stukjes. Neem twee plakjes banaan. Smeer een beetje pindakaas op het ene plakje en druk het tweede plakje erbovenop. Zet dit voor een uurtje in de vriezer.
Smelt de chocolade met de kokosolie. Roer goed door elkaar.
Dip de banaan in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat de banaan volledig bedekt is met chocolade. Leg de bonbonnetjes op een met bakpapier bekleed bord. Bestrooi eventueel met de fijngehakte nootjes. Zet het in de vriezer voor een paar uurtjes. Haal vlak voor het serveren de bonbonnetjes uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
Pinnen voor later?
Elize says
Ze zien er inderdaad heerlijk uit! Ik maak wel eens ijsjes van halve bananen, ook in chocolade dippen met wat kokos.. ook super lekker en een feestje om te zien. Zo zijn ze ook super leuk!
Rowan says
Dat is ook een leuk idee zeg, ga ik onthouden! 🙂
Margo says
Ohhhhhhhh. Ga weg. LEKKER.
Rowan says
Haha, het is ook echt lekker! 😉
Elise says
Ziet er goed uit. Lijkt me erg lekker 🙂
Elise onlangs geplaatst…Spanning in Death Valley
Rowan says
Dank je wel! Ik vond ze persoonlijk erg goed gelukt!
Nicole says
Wat een goed idee! Simpel en lekker 🙂
Rowan says
Dank je wel! Altijd fijn, dit soort makkelijke receptjes! En ze zijn nog lekker ook. 😉
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan
Linda | One Day Trip says
Ahh, lekker!! Ga ik onthouden 🙂
Linda | One Day Trip onlangs geplaatst…De mooiste natuur, de vriendelijkste mensen, het lekkerste eten…Zuid Amerika
Rowan says
Leukkk!!!
Romi says
Prachtig! En ze zijn vast gruwelijk lekker!
Rowan says
Ze zijn heerlijk! Ben jij ook een banaan/pindakaas liefhebber?
Sabine says
Lekker! IK hou echt enorm van alle ingrediënten 😀 Dit zou bij mij niet lang in de keuken staan denk ik 😛
Sabine onlangs geplaatst…Wat moet je regelen als je gaat emigreren? Een stappenplan.
Rowan says
Haha, herkenbaar: lastig om vanaf te blijven! 😉
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan
Kelly | Dutchie on the Road says
Ohhhh…helemaal mijn ding! Deze ga ik zeker maken 🙂 .
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…PhotoFriday
Rowan says
Leuk!! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Rowan onlangs geplaatst…2x bonbonnetjes met banaan
Stéphanie says
Ohh lekker is dit! Vooral de variant zonder pindakaas. Ik ga dit onthouden! 🙂
Stéphanie onlangs geplaatst…De mooiste meren van de Vogezen
Rowan says
Leuk!! De variant zonder pindakaas is ook erg lekker!
Sandra says
Oeeeh wat ziet dit er goed uit! Jammer dat ik geen chocolade mag, maar misschien is het ook wel leuk om het eens voor anderen te maken. Leuk recept om op te slaan!!
Sandra onlangs geplaatst…De kunst van Genieten met een hoofdletter G
Rowan says
Dit receptje is zeker leuk om voor visite te maken! Het ziet er super gezellig uit en is niet moeilijk om te maken. Wel jammer dat je er zelf niet van mag proeven! 🙁
Romi says
Gauw proberen. Pindakaas lekker, banaan lekker. Nu samen proeven. Heel benieuwd!
Rowan says
Lekker he! Een heerlijke combinatie! 😉
Anne says
Wat een super gaaf recept en wat zien er ontzettend goed uit, dit moet ik echt maken!
Anne onlangs geplaatst…Andere chocomuffins
Rowan says
Wat een enthousiaste reactie, super leuk! Zeker eens een keertje maken hoor, het is erg lekker! 😉
Zahra says
Oh wauw, wat prachtig zeg. Bijna zonde om op te eten, haha. Denk dat het mij wel gaat lukken om dit te maken, leuk voor als er visite komt.
Rowan says
Gewoon opeten hoor, anders is het ook zo zonde! Ze zijn erg lekker! 😉
sammie says
mmm chocolade en banaan is altijd een goed idee 🙂
Rowan says
Vind ik ook, Sammie!
Kim says
Oh ja, dit gaat mijn vriend helemaal geweldig vinden! Ziet er goed uit 🙂
Kim onlangs geplaatst…Leuke dingen in de herfst!
Rowan says
Dank je wel! Dit recept viel bij mijn vriend ook goed in de smaak! 😉
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: September
Ineke says
Mmm lijkt me heerlijk!!
Rowan says
Is het ook, al zeg ik het zelf! Goede combinatie!
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: September
Lizette says
Ohh, alle dingen die ik lekker vind in 1! Jammie! Ga ik zeker uitproberen!
Rowan says
Wat leuk Lizette, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: September
R&R says
Simpel, maar lekker! Ziet er goed uit.
Rowan says
Dank je wel! Ik hou van simpel en lekker! Niets fijner dan een lekkere snack zonder uren in de keuken te hoeven staan!
Rowan onlangs geplaatst…This made me smile: September