Als ik aan de herfst denk, denk ik automatisch ook aan stoofpotjes. Om eerlijk te zijn maak ik ze alleen nooit. Dit vegetarische groente stoofpotje met bladerdeeg is niet alleen heel erg lekker, het zit ook nog eens boordevol groente! Comfort food in een gezond jasje. En het knapperige korstje van bladerdeeg maakt dit stoofpotje helemaal af.
Lees ook: Winterse havermout met warm fruit
Ingrediƫnten groente stoofpotje met bladerdeeg
– 2 el. olijfolie
– 1 uit
– 2 teentjes knoflook
– 1 grote wortel
– 2 el. bloem
– 180 ml melk
– 240 ml groentebouillon
– 1 zoete aardappel
– 100 gram doperwten (uit de diepvries)
– 3 tl. provinciaalse kruiden
– Zout en peper
– Bladerdeeg, bijvoorbeeld deze
– Ei
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snij de knoflook en wortel in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de knoflook en wortel toe en bak voor ongeveer 5 minuten mee. Snij in de tussentijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
Zet het vuur laag en voeg de melk en bloem toe, roer de klontjes uit de saus met een garde. Voeg de groentebouillon, zoete aardappel, doperwten en de kruiden toe. Laat voor ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Neem een ovenschaal. Vul de schaal met het groentemengsel. Dek de groente af met bladerdeeg. Klop een ei los en bestrijk het deeg met het ei.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten. Het stoofpotje is klaar wanneer de bladerdeeg mooi goud-bruin van kleur is.
Pinnen voor later?
Comments