Een aantal jaar geleden proefde ik op een foodtruck festival de kokosballen van Madame Cocos. Als liefhebber van kokos was ik meteen verkocht, wat was dit lekker! Sindsdien leek het mij heel erg leuk om zelf kokosballetjes te maken. Het werden uiteindelijk deze gezonde kokosmakronen met rozijnen. Ik ga heel eerlijk zijn: Ze zijn niet te vergelijken met die ontzettende heerlijke kokosballen van Madame Cocos, maar ze staan wat mij betreft zeker op een goede tweede plaats.
Lees ook: Kokos pindakaas koekjes
Ingrediƫnten gezonde kokosmakronen met rozijnen
– 4 eiwitten
– 50 gram honing
– 1 tl vanille extract
– 150 gram geraspte kokos
– 60 gram rozijnen
– Citroen partje.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, plaats deze nog niet in de oven. Wel de rozijnen in heet water en dep daarna goed droog.
Maak een beslagkom vetvrij door er met de citroen doorheen te wrijven.
Klop de eiwitten in deze kom stijf. Voeg daarna de honing toe en mix nog een keer goed door.
Voeg de geraspte kokos, rozijnen en vanille extract toe aan het opgeklopte eiwit. Roer de ingrediƫnten rustig door elkaar met behulp van een spatel.
Vorm met je handen 20 kleine bolletjes van het mengsel en leg op de bakplaat met bakpapier.
Bak de kokosmakronen met rozijnen voor ongeveer 15 minuten in de oven. Ze zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin van kleur zijn. Houd de makronen goed in de gaten en pas eventueel de baktijd aan. Draai halverwege de baktijd de bakplaat even om, zodat ze mooi gelijkmatig worden gebakken.
Pinnen voor later?
Comments