Heb je weleens van koninklijke besjes of gesuikerde cranberry gehoord? Deze besjes hebben een krokant suikerlaagje en zijn zoetzuur van smaak. Het suikerlaagje ziet er daarnaast ook nog eens heel erg feestelijk uit. Ze zijn daarom perfect om winterse taarten of desserts mee te decoreren. Zo geef je elke eenvoudige taart in een handomdraai een feestelijke twist. En dat is natuurlijk precies wat we willen… Vooral tijdens de feestdagen.
Deze feestelijke besjes maak je natuurlijk gewoon zelf. En gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je dat het beste kunt doen.
Lees ook: Krans van meringue met rood fruit
Benodigdheden gesuikerde cranberry
– 100 gram verse cranberry’s
– 100 ml water
– 100 gram suiker
– 50 gram fijne kristal suiker
Werkwijze
Zet een pannetje met het water en de gewone suiker op een laag vuur. Breng het mengsel aan de kook. Roer goed totdat de suiker volledig is opgelost. Je hebt nu een soort siroop. Haal de siroop van het vuur en laat op kamer temperatuur afkoelen.
Voeg de cranberry’s toe aan de siroop. Laat de cranberry’s voor minstens 1 uur in de siroop weken. Hoe langer je de cranberry’s in de siroop laat weken, hoe zoeter ze worden.
Haal de cranberry’s uit de siroop en laat ze vervolgens goed uitlekken.
Strooi de fijne kristalsuiker op een bord. Rol hier de cranberry’s doorheen. Rol ze een paar keer goed door de suiker zodat de hele cranberry een mooi suikerlaagje krijgt.
Leg de cranberry’s op een bakpapiertje te drogen voor ongeveer een uur. That’s it! Daarna kan je deze lekkernij gebruiken om een kerstdessert te decoreren.
En de smaak? Een beetje zoet en een beetje zuur, een heerlijke en mooie toevoeging aan jouw dessert!
Pinnen voor later?
Zahra says
Wat een prachtige rode pareltjes. Deze lijken mij heel fijn bij veel toetjes.
Hélène says
Deze moet ik echt gaan maken. Wat vind ik ze mooi. Lijken mij ook lekker zoals jij het bereid hebt.