Wist jij dat je kikkererwten heel makkelijk kunt roosteren in de oven? Ze worden hierdoor lekker knapperig, ideaal als een gezonde snack. De smaak is afhankelijk van de kruiden die jij erbij doet, houd je van zout of juist zoet? Het kan allemaal! Ik ging aan de slag met deze geroosterde kikkererwten en laat je vandaag mijn favoriete smaak combinaties zien!
Lees ook: Recept voor pindakaas balletjes
Ingrediënten geroosterde kikkererwten
– 400 gram kikkererwten (uit pot of blik)
– 2 eetlepels olie (olijf of kokos)
– 2 tot 4 tl kruiden. Ik probeerde twee smaken uit, maar je kunt de kruiden aanpassen zoals je zelf wilt. Meer inspiratie nodig? Hier vind je nog veel meer lekkere smaakcombinaties!
– Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de erwten uitlekken en spoel af onder de kraan totdat er geen schuim meer vanaf komt.
Dep de erwten zo goed mogelijk droog, rol ze zachtjes door een theedoek. Laat ze daarna nog een paar minuten aan de lucht drogen. Verwijder eventuele velletjes die van de kikkererwten zijn afgekomen.
Doe de erwten in een schaal en voeg olie en zout toe aan de kikkererwten. Wees niet zuinig met de olie. De olie gaat ervoor zorgen dat de erwten lekker knapperig worden. Meng alles goed door elkaar, zodat elke erwt voorzien is van een laagje olie en zout.
Rooster de erwten voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de erwten na elke 10 minuten even door elkaar.
De kikkererwten zijn klaar wanneer ze goudkleurig zijn. Droog en knapperig van buiten en zacht van binnen.
Haal de erwten uit de oven en voeg de kruiden toe. Roer goed door elkaar.
Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten met knoflook/kaas
2 el Parmezaanse kaas
1 tl zout.
1 tl peper
1/2 tl knoflookpoeder.
Ingrediënten voor geroosterde kikkererwten met barbecue
2 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1 tl zout.
De kikkererwten zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen. Wanneer ze afkoelen worden ze langzaamaan minder knapperig. Ik denk dat de erwten ook lekker zijn over een salade.
Welke smaak is jouw favoriet?
Pinnen voor later?
nathalie says
Dat ziet er echt super lekker uit! Ga ik zeker een keertje uitproberen! ?
Liefs, Nathalie
Rowan says
Leuk!! Het is ook echt erg lekker! En pluspunten want het is ook nog eens een gezonde snack! 😉
sammie says
Mmm dit klinkt goed, vooral de knoflook variant haha. Wij zijn thuis nogal fan van knoflook 🙂 Ik ga dit zeker een x proberen.
Rowan says
Dan moet je de knoflook variant zeker even uitproberen! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Irene says
Oh yummy dat ziet er echt heel lekker uit! Ga het opslaan zodat ik ze eens kan maken 🙂
Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 19
Rowan says
Leuk!!!
Stéphanie says
Lekker, gezonde borrelnootjes! Nooit bij stilgestaan dat je ze ook prima in de oven kunt doen. Ik wil dit ook een keer gaan maken!
Stéphanie onlangs geplaatst…Stedentrip Colmar: Een levensecht sprookje!
Rowan says
Het is echt heel erg lekker! Het heeft inderdaad wel iets weg van borrelnootjes!
Elisa | Lies rond de wereld says
Jummie kikkererwten! Deze ga ik uitproberen, staat nog een pot in de kast 😀
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Review: een stadskaart van Kunst in Kaart
Rowan says
Ha! Dat komt mooi uit! 😉
Kelly | Dutchie on the Road says
Ohhh…helemaal mijn ding. Ik ben dol op kikkererwten, maar dit heb ik nog nooit gemaakt. Ga ik zeker een keer uitproberen.
Kelly | Dutchie on the Road onlangs geplaatst…Zuid-Afrika: Wat te doen in Kaapstad?
Rowan says
Als je gek bent op kikkererwten dan is dit echt de perfecte snack voor jou!
Romi says
Wat een super idee. Ga ik proberen, die met knoflook.
Rowan says
Leuk!!!
Roos says
Ah goed idee! Ik maakte dit eerst regelmatig maar heb het om de een of andere reden al vrij lang niet gemaakt.. Dat ga ik zéker weer eens doen 🙂
Roos onlangs geplaatst…Jessy’s life in pictures #1
Demi | StudioKOOK says
Heerlijk! Dit serveer ik regelmatig bij verschillende gerechten.
Demi | StudioKOOK onlangs geplaatst…Huisgemaakte granola