
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan maar aan één ding denken bij warm weer: ijs! Hoe meer hoe beter. En hoe lekker die ijsjes uit de supermarkt ook zijn (hallo magnum double karamel!), het leek mij toch verstandiger om te “zondigen” met iets gezonders. Een tijdje geleden maakte ik voor het eerst frozen yoghurt repen en wat blijkt? Dit is een heerlijke verantwoorde snack! Wat willen we nou nog meer?
Lees ook: Gezonde pindakaas balletjes
Benodigdheden frozen yoghurt repen
– 350 gram yoghurt (ik gebruikte kokosyoghurt, maar Griekse yoghurt kan ook).
– Aardbeien
– Chocolade druppels
– Kokos (rasp- of snippers)
– Cranberry’s
– Optioneel: 2 eetlepels honing
Extra:
– Cake of bakvorm in formaat naar keuze
Werkwijze
Meng de yoghurt met de honing en kokos.
Bedek een schaal (ik gebruikte een cakevorm, maar een ovenschaaltje kan ook) met vershoudfolie.
Giet de yoghurt in de cakevorm, zorg dat het mengsel gelijk verdeeld is over de bodem.
Versier nu de bovenkant van de yoghurt met wat aardbeien, chocolade druppels, cranberry’s en in mijn geval: nog veel meer kokos. Zet de bakvorm vervolgens voor een paar uur in de vriezer. Snijd of breek in stukjes voordat je ze gaat serveren/opeten.

Tip: Haal de yoghurt repen vlak voor het serveren uit de vriezer, laat ze even een minuut staan zodat ze wat zachter kunnen worden. De yoghurt repen zijn dan nog lekkerder.
Bewaar de frozen yoghurt repen in de vriezer in een afgesloten bakje.


Welke topping zou jij toevoegen aan deze healthy snack?
Pinnen voor later?

Oh wat een leuk recept! Ik vind frozen yoghurt altijd lekker, ik ga dit zeker een keer zelf maken!