
Een recept met maar 3 ingrediënten? Klinkt dat niet als muziek in de oren? Daarnaast maak je deze Oreo truffels ook nog eens met 3 heerlijke ingrediënten: Een lading koekkruimels, zachte roomkaas en natuurlijk: chocolade. Deze Oreo truffels zijn heerlijk romig en een echte verwennerij.
Om het af te maken decoreerde ik mijn Oreo truffels met feestelijke sprinkles. Je kunt de truffels decoreren in elk gewenst thema, zo maak je deze verwennerij in een handomdraai geschikt voor een verjaardag, babyshower of feestdag!
Lees ook: feestelijke truffels met licor 43

Ingrediënten (voor ongeveer 15 truffels)
– 200 gram Oreo koekjes
– 100 gram monchou
– 250 gram chocolade
– Optioneel: Sprinkles
– Optioneel: Kokosolie
Extra:
Een keukenmachine of deegroller
Bereidingswijze Oreo truffels
Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller.
Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng de koekkruimels met de roomkaas, totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.
Bekleed een bakplaat (of iets anders) met bakpapier. Verdeel het mengsel in 15 gelijke porties en draai er mooie balletjes van met je handen. Leg de balletjes op de bakplaat. Zet de balletjes vervolgens een uurtje in de vriezer zodat ze goed hard kunnen worden.
Snijd de chocolade in stukken. Smelt de chocolade vervolgens au bain marie. Blijf roeren totdat de chocolade goed gesmolten is. Blijft de chocolade erg dik? Voeg er dan een klein beetje kokosolie aan toe.
Haal de balletjes uit de vriezer. Voorzie elk balletje van een laagje chocolade door ze één voor één in de chocolade te dippen met behulp van een vork. Laat ze even uitlekken boven de kom en leg ze daarna op een vel bakpapier. Strooi direct wat sprinkles over de truffels.
Laat de chocolade tot slot goed uitharden in de koelkast. Bewaar de Oreo truffels in een afgesloten bakje totdat je ze serveert. Ze blijven ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Pinnen voor later?

Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Oh, dit ga ik zeker weten proberen!!