Deze cranberry cake is niet alleen heel erg lekker, maar ook een plaatje om te zien. De witte chocolade geeft de cake iets feestelijks, terwijl de kleine pistache nootjes misschien wel de grootste verassing van deze cake zijn. Ze geven de cake een kleine bite, heerlijk.
Lees ook: Tulband met cranberry en sinaasappel
Ingrediënten cranberry cake met witte chocolade en pistache
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram witte basterd suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 1 tl. vanille extract
– 4 eieren
– Snufje zout
– 80 gram cranberry’s
– Rasp van 1 sinaasappel
Chocolade glazuur:
– 100 gr witte chocolade
– 20 gr kokosolie
Extra:
– Handje pistache nootjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter, suiker, vanillesuiker en zout. Voeg vervolgens één voor één de eieren, de vanille extract en de sinaasappelrasp toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de cranberry’s toe aan het beslag en roer goed door.
Vet een bakvorm in. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de cake voor 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de cake door er met een sateprikker in te prikken: komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij gaar. De bovenkant van de cake hoort mooi goudbruin van kleur te zijn.
Na het bakken haal je de cake uit de vorm. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Maak de chocoladeglazuur: Snijd de pistache in kleine stukjes. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie. Blijf roeren totdat de chocolade helemaal vloeibaar is. Giet de chocolade vervolgens over de bovenzijde van de cake.
Strooi de pistache nootjes over de chocolade en laat de chocolade helemaal stollen.
Pinnen voor later?
Comments