
Het nieuwe jaar staat voor de deur! En daarom wil ik op de valreep nog een heerlijk recept met jullie delen, namelijk het recept van deze heerlijke chocolade truffels met Baileys! De combinatie van chocolade en Baileys is, dat kan ook bijna niet anders, om je vingers bij af te likken. Maar met de feestdagen zijn de looks net zo belangrijk. En ook daarin voldoen deze truffels helemaal: stijlvol en feestelijk. Een lekkernij die je met veel trots bij de koffie en thee kunt serveren!
Lees ook: Feestelijke Oreo truffels (met maar 3 ingrediƫnten)
IngrediĆ«nten – chocolade truffels met Baileys
– 400 gram melk chocolade
– 100 ml. slagroom
– 100 ml. Baileys
– Cacao poeder
Bereidingswijze
Deze truffels zijn gevuld met een ganache vulling. Deze vulling maak je als volgt:
Smelt de chocolade au bain marie.
Voeg de Baileys en slagroom samen in een kom en roer dit goed door elkaar. Giet het Baileys-mengsel vervolgens bij de gesmolten chocolade. Roer goed en vooral snel door, zodat je geen klontjes krijgt.
Laat de chocolade ganache een half uurtje afkoelen in de koelkast.
Nadat de ganache volledig is afgekoeld kunnen we verder met het maken van de truffels. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een schepje van de ganache en draai hier voorzichtig balletjes van met je handen. Leg de balletjes de bakplaat. Uit deze hoeveelheid ganache kan je ongeveer 30 truffels maken.
Strooi vervolgens wat cacaopoeder op een schoon aanrecht of een werkblad. Rol de balletjes door de cacaopoeder. Zorg ervoor dat de hele truffel bedekt is met een dun laagje cacao poeder.
Bewaar deze chocolade truffels met Baileys in een afgesloten bakje in de koelkast.



Pinnen voor later?

Comments