
Ik ben dol op chocolade koekjes, het liefst de Amerikaanse variant: knapperig aan de randjes en smeuïg van binnen. Daar kan je mij wakker voor maken. Dit keer maakte ik chocolade koekjes voor Pasen. Ik was verbaasd dat ik dit nog niet eerder had gedaan, daar moest dus hoognodig verandering in komen. Ik ben persoonlijk helemaal fan van de M&M paaseitjes dit jaar, dus ik besloot chocolade koekjes te maken met een topping van gesuikerde paaseitjes en dat bleek een gouden combinatie te zijn!
Heb je na de Paasdagen chocolade eitjes over? Dan is dit recept ook perfect om de overgebleven chocolade eitjes op te maken!
Chocolade koekjes voor Pasen (voor 16 koekjes)
– 100 gram ongezouten boter
– 150 gram lichtbruine basterdsuiker
– 1 ei (m)
– 200 gram bloem
– Snufje zout
– 1 tl baking soda
– 100 gram chocolate chips
– 75 gram gesuikerde Paaseitjes
*andere Paaseitjes mogen natuurlijk ook.
Bereidingswijze
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Hak de gesuikerde paaseitjes in grove stukken.
Meng de boter en de basterdsuiker in een kom tot een romig mengsel. Voeg hier het ei en de vanille extract aan toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het bloem, zout en de baking soda toe aan het botermengsel en meng totdat er een mooi koekjesdeeg ontstaat. Meng tot slot de chocolate chips met een spatel door het deeg.
Wikkel het deeg in folie en leg in de koelkast. Laat het deeg rusten voor minstens 1 uur, maar het liefst langer (het beste is om het deeg de hele nacht te laten rusten).
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Draai 16 balletjes van het koekjesdeeg. Druk wat van de paaseitjes in het deeg. Leg de balletjes op een bakplaat, met genoeg ruimte tussen elk balletje. Ik heb de koekjes in meerdere keren gebakken.
Bak de koekjes voor ongeveer 12 minuten in de oven, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Druk nog wat van de stukjes gesuikerde paaseitjes in het deeg. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats ze daarna naar een rooster en laat zei hier volledig afkoelen.
Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel, ze blijven dan 1 a 2 weken goed.





Pinnen voor later?

Comments