
Heb ik hier een nieuwe favoriet te pakken? Deze chocolade fudge met pindakaas én stukjes pinda is echt goddelijk lekker! En bijkomend voordeel: deze traktatie is heel makkelijk zelf te maken met maar 4 ingrediënten! Houd er wel rekening mee dat de fudge lang moet opstijven in de koelkast. Je maakt de fudge dan ook het liefst een dag van te voren. Je moet dus wel wat geduld hebben voordat je mag proeven, maar als het eenmaal zover is… Dan wordt het wachten dubbel en dwars beloond.
Het leukste aan zelf fudge maken, is dat je kan variëren met de vulling, zo stel je in een handomdraai je eigen combinatie samen. Wat dacht je van stukjes koek, m&m’s, gedroogd fruit, noten, pepernoten of schuimpjes?
Ook leuk: verpak de fudge in een leuk potje en geef cadeau aan iemand die je lief vindt.
Lees ook: Heerlijke en snelle pindakaas balletjes
Ingrediënten chocolade fudge met pindakaas
– 400 gram melk chocolade
– 100 gram pinda’s
– 150 gram pindakaas
– 1 blikje gecondenseerde melk
– Extra pinda’s voor de topping
Extra:
– Bakvorm of ovenschaal van ongeveer 16×24 cm.
– Bakpapier
– Steelpannetje
Bereidingswijze
Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
Hak de pinda’s fijn.
Doe de chocolade en de gecondenseerde melk in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de chocolade op een laag vuur smelten. Roer regelmatig goed door totdat er een egaal mengsel ontstaat.
Voeg de pindakaas en 100 gram fijngehakte pinda’s toe aan het chocolade mengsel. Roer de ingrediënten goed en snel door het mengsel.
Giet het mengsel vervolgens in de bakvorm. Verdeel het mengsel over de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Verdeel daarna nog wat extra fijngehakte pinda’s over de bovenkant van de fudge. Druk de pinda’s zacht een beetje in het chocolade mengsel.
Nu komt misschien wel het moeilijkste gedeelte van dit recept: de fudge moet opstijven. Even geduld hebben dus. Laat de fudge eerst een uur op het aanrecht afkoelen, zet de fudge daarna in de koelkast om volledig op te stijven. Wacht minstens 3 uur, maar het liefst tot de volgende dag.


Pinnen voor later?

[…] je net als ik helemaal dol op pindakaas? Dan is deze chocolade fudge van Rowan echt iets voor jou! Een kleine verwennerij, die je niet alleen bij de koffie kunt […]