Pasen komt eraan! Dat is wat mij betreft het perfecte moment om de keuken in te duiken voor een lekker dessert. Ik maakte een vrolijke chocolade cheesecake met paaseitjes én advocaat. De gele kleur van de advocaat doet meteen denken aan de lente, maar het allerlekkerste zijn misschien nog wel de chocolade eitjes die verstopt zitten in het beslag. Natuurlijk maakte ik deze cheesecake nog feestelijker door ook de bovenkant te versieren met wat extra chocolade eitjes.
Deze cheesecake is een no-bake variant, dit betekent dat je hem niet hoeft te bakken. Houd er wel rekening mee dat de cheesecake een paar uur moet opstijven in de koelkast. Je maakt deze cheesecake daarom ook het beste een dag van te voren.
Benodigdheden – chocolade cheesecake met advocaat en paaseitjes
Voor de bodem:
– 150 gram digestive koekjes
– 75 gram boter
Voor de vulling:
– 200 gram witte chocolade
– 300 gram roomkaas
– 250 gram mascarpone
– 1/2 tl. vanille extract
– 180/200 gram paaseitjes in smaak naar keuze
– Advocaat (je kan de advocaat ook uit het recept laten, voor een alcoholvrije variant)
Ter decoratie:
– Extra advocaat
– Extra paaseitjes
– Chocolade schaafsel
Extra:
– Springvorm van ongeveer 23 cm
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd de paaseitjes in kleine stukjes, laat eventueel een gedeelte van de paaseitjes heel.
Verkruimel de koekjes met de keukenmachine of doe ze in een diepvrieszak en stamp hier met een deegroller op totdat de koekjes verkruimeld zijn. Smelt de boter en meng hier de koekkruimels doorheen. Verdeel het koekjesmengsel over de springvorm en druk het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel.
Hak de witte chocolade grof en smelt au bain marie. Roer de gesmolten chocolade, roomkaas en mascarpone tot een luchtig beslag.
Voeg de paaseitjes toe aan het beslag en spatel rustig door het beslag.
Verdeel de helft van de vulling over de koekjesbodem. Verspreid hier een dun laagje advocaat overheen. Voeg vervolgens ook de rest van de vulling in de bakvorm.
Zet de cheesecake voor minstens 4 uur in de koelkast. De vulling moet helemaal stijf zijn.
Garneer de chocolade cheesecake vlak voordat je de cake gaat serveren met met wat extra advocaat en chocolade eitjes.
Pinnen voor later?
Heidi says
📍
Deze ziet er echt heerlijk uit. Ga ik ook eens proberen maken.