
Het is december en dat betekent dat we kunnen aftellen naar Kerst! Ik weet nog niet hoe Kerst eruit gaat zien dit jaar, maar één ding staat vast: er komt een feestelijk dessert op tafel. Ik trap dit jaar het kerstseizoen op mijn blog dan ook af met een heel feestelijk dessert, namelijk: cherry cheesecake. Dit dessert serveer je het best in mooie glaasjes, zo komen alle laagjes extra goed tot zijn recht.
Lees ook: Aardbeien cheesecake met champagne in een glaasje
Ingrediënten – cherry cheesecake (voor 4 personen)
– 7 bastogne koekjes
– 5 el. boter
– 2 el. bruine suiker
– Snufje zout
– 200 gr monchou
– 250 ml slagroom
– 4 eetlepels suiker
– 1 eetlepel maïzena
– 350 gr kersen op sap
Extra:
– 4 glaasjes
– Mixer
Bereidingswijze
Hak of maal de bastogne koekjes. Voor dit dessert zorgde ik ervoor dat de koekjes nog wat chunky bleven, ik maalde ze dus niet helemaal fijn.
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels, bruine suiker en zout toe aan de gesmolten boter en meng goed met elkaar. Laat vervolgens volledig afkoelen.
Zeef de kersen en vang het sap op. Verwarm het sap in een pannetje, voeg hier 2 eetlepels suiker aan toe. Voeg een eetlepel water toe aan de maizena. Meng goed met elkaar totdat de maizena helemaal is opgelost. Voeg nu de maizena toe aan de kersensap. Roer goed door en laat de saus indikken. Laat de saus afkoelen en voeg vervolgens de kersen weer toe.
Mix de roomkaas met de mixer. Voeg de slagroom en 2 eetlepels suiker toe. Mix het geheel totdat er een romig mengsel ontstaat.
Zet de glaasjes klaar en verdeel een deel van de koekkruimels over de bodem van de glaasjes. Niet vergeten: Bewaar een beetje koekkruimels, deze heb je namelijk straks nodig ter garnering.
Verdeel de helft van het roommengsel over de koekjes en schep hier wat kersen overheen. Schep hier vervolgens weer wat van het roommengsel en een laagje kersen overheen. Garneer tot slot met wat overgebleven koekkruimels.
Plaats de glaasjes in de koelkast en laat minimaal een uur goed opstijven.
Je kunt dit dessert ook een dag van te voren bereiden en bewaren in de koelkast.



Pinnen voor later?

• Deze ziet der echt heerlijk uit.
• Denk dat ik hem zelf ook ga proberen maken voor op kerstdag.