
Vandaag speel ik een héél klein beetje vals. Dit recept verscheen namelijk eerder op mijn blog. Twee jaar geleden maakte ik deze champagne cheesecake met aardbeien voor het eerst en sindsdien tover ik dit feestelijke dessert op tafel zodra ik daar de kans toe krijg. Het is echt één van mijn favoriete recepten die altijd lekker en feestelijk uitpakt. Waarom deel ik dit recept dan nog een keer? De foto’s die ik destijds maakten waren een doorn in mijn oog. Ik vond dat zo’n lekker dessert meer verdiende.
Ik hoop dat jullie genieten van de nieuwe foto’s (ik doe dat zeker) en dat jullie dit dessert een keertje uitproberen natuurlijk. Dit dessert zal je niet teleurstellen, dat beloof ik!
Lees ook: Cherry Cheesecake – romig dessert met kersen (no bake)
Ingrediënten – Champagne cheesecake met aardbeien (voor 4 personen)
Voor het koeklaagje:
– 7 biscuitjes
– 5 el. boter
– 2 el. bruine suiker
– Mespuntje zout
Voor de cheesecake vulling:
– 500 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
– 125 gram poedersuiker
– 1 tl. vanille extract
– 125 ml slagroom
Voor de champagne aardbeien:
– Rose wijn*
– 500 gram verse aardbeien**
Voor de champagne room:
– 125 ml slagroom
– 62 gram poedersuiker
– Optioneel: 125 ml rose wijn*
Extra:
– 4 mooie glazen
– Keukenmachine
– Eventueel: een spuitzak
*Met oud & nieuw in gedachten voegde ik champagne aan dit recept toe, maar je kunt de champagne ook vervangen voor sinaasappelsap of helemaal weglaten (net zo lekker).
*Het is je vast al opgevallen? Ik praat over een champagne cheesecake, maar gebruik rosé wijn. Daar klopt iets niet, of toch wel? Ik heb mij in de drankwinkel laten vertellen dat champagne in combinatie met zoete recepten geen succes is. Ik gebruik daarom een rosé wijn. Maar champagne klinkt zoveel leuker en feestelijker, vandaar de titel!
** Let op: de aardbeien moet je ruim (minstens 2 uur) van te voren voorbereiden!
Bereidingswijze
Bereid de aardbeien voor:
Doe de aardbeien in een kom. Schenk de champagne over de aardbeien, totdat alle aardbeien helemaal onder staan. Dek af en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. Zo kunnen de aardbeien de champagne goed opnemen. Haal de aardbeien uit de koelkast zodra je de desserts gaat serveren. Snijd de aardbeien op het laatst pas in dunne plakjes.
Bereid het koeklaagje:
Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekjes, bruine suiker en zout toe aan de boter en meng goed met elkaar. Laat volledig afkoelen.
Bereid de cheesecake vulling:
Meng de roomkaas met de suiker en vanille extract tot een glad mengsel. Mix de slagroom in een andere kom. Spatel vervolgens het roomkaas mengsel met de slagroom.
Bereid de slagroom:
Mix de slagroom met de poedersuiker en eventueel een beetje wijn. Mix totdat er een mooie stevige room ontstaat.
Het opbouwen van de cheesecakes:
Dit dessert bestaat uit verschillende laagjes. Vul de glazen met een laagje koek. Voeg hierna een laagje cheesecake vulling toe, doe dit eventueel met een spuitzak. Voeg daarna een laagje aardbeien toe. Herhaal dit proces nog een keer: een laagje koek, een laagje cheesecake vulling en een laagje aardbei. Versier tot slot alle glazen met een toefje slagroom, ook dit kan het best met een spuitzak.
Serveer dit dessert direct.




Pinnen voor later?

Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Comments