Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie deelde, maar vandaag komt daar verandering in! Ik dook namelijk weer eens de keuken in, met deze overheerlijke blondies als resultaat!
De blondie wordt ook wel het zusje van de brownie genoemd, maar qua smaak en kleur verschillen ze behoorlijk van elkaar. Zo wordt er in een blondie recept vanille gebruikt in plaats van cacao. Een blondie is lekker smeuïg van smaak en heeft de kleur van karamel. Wat betreft de vulling kan je natuurlijk lekker variëren, wat dacht je van frambozen, pecannoten of m&m’s? Het kan allemaal. Voor dit recept koos ik voor blondies met cranberry en macadamia en ik kan je verklappen: dit is een gouden combinatie!
Ingrediënten blondies met cranberry en macadamia
– 100 gram boter
– 250 gram witte chocolade
– 2 eieren
– 125 gram lichtbruine basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 1/4 tl zout
– 135 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 75 gram macadamia noten
– 75 gram gedroogde cranberry’s
Extra:
Vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm.
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Hak de chocolade fijn. Doe de boter en 150 gram van de chocolade in een pannetje. Smelt deze op een laag vuur, blijf roeren. Haal het pannetje van het vuur wanneer alles gesmolten is en er een mooi, glad mengsel is ontstaan.
Hak de cranberry’s en macadamia noten in grove stukken.
Voeg de eieren, basterdsuiker, vanille extract en zout toe in een kom en roer goed door. Meng hier vervolgens de gesmolten chocolade en boter doorheen. Meng daarna de bloem en het bakpoeder erdoor.
Voeg tot slot de overgebleven chocolade, gedroogde cranberry’s en macadamia noten toe en roer goed door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm. Bak de blondies voor ongeveer 30 minuten in de oven voorverwarmde oven. Haal de blondies uit de oven en laat volledig afkoelen.
Pinnen voor later?
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
Comments