Ik zat laatst een film te kijken op Netflix (zo’n lekkere romantische). De hoofdrolspeelster bakte in de film bladerdeeg gebakjes met kersen voor haar vriend. Vanaf dat moment had ik een onweerstaanbare trek in zelfgemaakte kersengebakjes. Dus ik ging aan de slag, met deze super lieve bladerdeeg gebakjes als resultaat. In Amerika noemen ze dit ook wel hand pies, vast omdat ze zo makkelijk uit de hand te eten zijn.
Je kunt deze bladerdeeg gebakjes ook maken door ze als een appelflap (in een driehoek) dicht te vouwen. Maar met Valentijnsdag in gedachten, vond ik deze hartjes wel zo leuk en liefdevol.
Lees ook: Cherry Cheesecake – romig dessert met kersen (no bake)
Ingrediënten – bladerdeeg gebakjes met kersen
– 1 blikje kersen taartvulling
– 10 plakken bladerdeeg
– 1 ei
– 5 el. kristalsuiker
– Hartje van bakpapier (zelf knippen) of gebruik een koekjesvorm
– Eventueel: vanille-ijs, slagroom of vanillesaus.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en knip een hartje uit een stukje bakpapier.
Laat het bladerdeeg iets, maar niet helemaal, ontdooien. Leg het hartje van bakpapier op een plakje bladerdeeg en trek deze over met een mes of steek ze uit met de koekjesvorm. Doe dit bij alle plakjes bladerdeeg.
Leg een plakje bladerdeeg op de bakplaat en schep een flinke lepel taartvulling in het midden van het bladerdeeg. Dit is ongeveer 7 a 8 kersen. Zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Leg hier een tweede plakje bladerdeeg bovenop en druk de randjes goed aan met een vork.
Herhaal bovenstaande stappen bij de andere plakjes bladerdeeg. Uiteindelijk heb je in totaal 5 gebakjes.
Leg alle bladerdeeg gebakjes op de bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de gebakjes met het losgeklopte ei. Bestrooi tot slot elke gebakje met ongeveer een halve eetlepel suiker.
Bak de gebakjes in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin van kleur zijn. Draai de bakplaat, indien nodig, halverwege om.
Serveer de bladerdeeg gebakjes met kersen lauwwarm. Deze gebakjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Serveer eventueel met een bolletje ijs, slagroom of vanille saus.
Pinnen voor later?
Dio says
Oeh! Wat lekker! Dit heb ik echt al zo lang niet meer gegeten! En ook een superleuk idee. Ik ga het recept opslaan voor een later moment, thanks!
Carina en Luna says
Het is gelukt. We hebben ze gemaakt speciaal voor de mensen van wie we houden. Dank je wel voor dit lieve recept. Tip ipv bakpapier hartje knippen kun je ook als je dat in huis hebt een koekjessteker gebruiken. ❤️