
Tijdens een weekendje weg naar Duitsland, kan ik het vaak niet laten om een stukje apfelstrudel bij mijn kopje thee te bestellen. Het liefst krijg ik daar ook nog warme vanillesaus bij geserveerd. Aangezien er voorlopig geen weekendjes weg op de planning staan, besloot ik deze lekkernij eens zelf te maken. Ik was blij verrast met de smaak, maar ook vanwege het feit dat deze apfelstrudel van bladerdeeg écht heel makkelijk is om te maken!
Het recept dat ik vandaag met je deel is een apfelstrudel gemaakt van bladerdeeg. Binnenin het gebak vind je een heerlijke vulling van appel, rozijntjes en kaneel. Een traditionele apfelstrudel dus. Je kunt de apfelstrudel serveren met een bolletje ijs, slagroom of warme vanillesaus.
Lees ook: Appelgalettes van bladerdeeg met spijs
Ingrediënten – apfelstrudel van bladerdeeg
– 1 rol vers bladerdeeg
– 2 appels
– 50 gram suiker
– 1/2 tl. kaneel
– 25 gram rozijnen
– 1 ei
– 15 gram amandelschaafsel
– 1/2 tl. vanille extract
– 1/2 el. citroensap
Serveer met:
– Poedersuiker, slagroom, vanille ijs of zelfgemaakte vanillesaus.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes. Meng de appel met de kaneel, suiker, citroensap, vanille extract, rozijn en amandelschaafsel.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd uit alle hoekjes een klein rechthoekje. Snijd aan zowel de bovenkant als onderkant inkepingen in het deeg.

Verdeel het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg en vouw vervolgens het bladerdeeg aan de korte zijdes naar binnen.

Vouw daarna de reepjes bladerdeeg naar binnen, om en om. Als een soort vlecht. Druk de randjes voorzichtig aan.

Klop een ei los en smeer het deeg in met een beetje ei. Zet de apfelstrudel tot slot in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. De apfelstrudel is klaar als hij mooi goudbruin van kleur is.
Haal de apfelstrudel uit de oven en bestrooi met wat poedersuiker. Serveer eventueel met ijs, slagroom of vanillesaus. Maar ook zonder deze extra’s is deze lekkernij om je vingers bij af te likken.



Pinnen voor later?

Comments