Afgelopen weekend maakte ik, met het oog op Valentijnsdag, croissant hartjes met frambozen. Om deze broodjes nog lekkerder te maken haalde ik mijn grote chocolade vriend Tony Chocolonely tevoorschijn. De witte chocolade met frambozen en knettersuiker zorgt niet alleen voor de perfecte finishing touch, maar ook voor een ander soort sensatie in je mond, het knettert namelijk lichtjes zodra de suiker in je mond smelt. Als de vonken nu nog niet overslaan tussen jou en je Valentijn dan weet ik het ook niet meer! 😉
Ik vind deze croissant hartjes niet alleen heel erg mooi (en lief) om te zien, maar ook erg lekker!
Lees ook: Brownie bonbons met kersen
Ingrediënten croissant hartjes
– Een blik croissant deeg
– Frambozen (uit de diepvries of vers)
– Tony Chocolonely chocoladereep: wit framboos knettersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de frambozen in een pannetje, de frambozen worden nu vloeibaar, we gaan dit gebruiken als een soort jam die makkelijk over het deeg te verdelen is. Laat de frambozen goed afkoelen.
Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes dicht met je vingers. Besmeer de bovenkant van het deeg helemaal met een dun laagje frambozen jam. Gebruik niet teveel jam want dan kan je het deeg straks niet goed oprollen.
Rol het deeg op, vanaf de beide (lange) zijden naar het midden toe. Snijd het deeg in plakken. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de onderkant van de broodjes samen tot een punt, zodat ze de vorm van hartjes krijgen.
Bak de croissant hartjes in ongeveer 15 minuten goud bruin. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
Haal de croissant hartjes uit de oven, laat ze even afkoelen op een rooster. Druppel tot slot wat gesmolten chocolade over de broodjes.
Ga jij iets lekkers bakken of koken voor jouw Valentijn?
Pinnen voor later?
Dit artikel bevat affiliate links.
Zie mijn disclaimer voor meer informatie.
nathalie says
Die zijn echt heel lief zeg!
Ze lijken mij echt heerlijk, leuk receptje!
Liefs, Nathalie
nathalie onlangs geplaatst…#3 geluksmomenten!
Rowan says
Ze waren ook erg lekker, vooral door die Tony chocolade!. 😉
Shirley says
Ze zien er echt heel schattig uit. Dat ze ook lekker zijn, geloof ik meteen.
Shirley onlangs geplaatst…When in Rome… Leave for Tivoli
Anna Maria says
Oh wat ziet dit er heerlijk uit, wij doen nooit aan valentijn. Ik vind het leuker om zomaar wat extra lekkers te maken op een dag waarvan hij het niet verwacht. Dat doe ik vaak genoeg dus geen valentijn dingen hier 🙂
Anna Maria onlangs geplaatst…Pip haar eerste stapjes
Narelle | wegvanhetnoorden.nl says
Hihi zooo leuk en lief! Die witte Tony wou ik sowieso nog een keer uitproberen 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…SLAPEN IN EEN MAROKKAANS SPROOKJE
Yvette says
Dit klinkt als een geweldig recept en de foto’s zijn echt wauw! <3 Dit zou ik nog wel eens kunnen gaan proberen! Thanks!
Yvette onlangs geplaatst…Snapshots Week 6
Rowan says
Dank je wel! Ze zijn echt heel makkelijk om te maken, dat maakte ze extra leuk! 😉
Sandra says
Oooohhh dit ziet er veel te goed uit, niet normaal haha. Het ziet er ook super leuk uit! Echt simpel eigenlijk, maar je moet het maar net verzinnen… En die foto’s ook, echt prachtig gedaan joh. Kan ik nog wel wat van leren. :p
Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #94 | Een gelukje, reisvaccinaties & antibiotica
Rowan says
Wat een enthousiaste reactie weer! Super leuk! En dank je wel natuurlijk! Ze zijn inderdaad super simpel om te maken. En ik denk dat iedere lover dit wel kan waarderen. 😉
sammie says
Oh wauw, wat zien die er schitterend uit! En ze zijn vast ook erg lekker 🙂 Mooie foto’s heb je er ook van gemaakt, krijg er echt trek van!
sammie onlangs geplaatst…Sammie Spot #25
Rowan says
Dank je wel. Foto’s maken van zoiets schattigs is echt een feestje! 😉
Merel says
Super leuk bedacht!! Ik heb sowieso echt een zwak voor dit soort croissantjes uit de oven, maar jouw toevoeging maakt het natuurlijk helemaal af 😉 Thanks for sharing en een fijne dag morgen! Liefs, Merel
Merel onlangs geplaatst…VEGAN PASTA MET EEN ROMIGE PADDENSTOELEN EN SJALOTJES SAUS
Rowan says
Jaaaa, die Tony chocolade maakt het echt af! Veel te lekker hoor! 😉
Irma says
MAKENMAKENMAKEN!
Irma onlangs geplaatst…Een echte vrouw zijn
Rowan says
JA! JA! JA! 😉
Marlies says
Wat leuk! Wil ik ooit eens proberen 🙂
Ik ga niks bakken of koken want ik mag lekker gaan werken!
Marlies onlangs geplaatst…Surfing with Surf Camp Australia
Demi | StudioKOOK says
Wat een leuk idee!
Demi | StudioKOOK onlangs geplaatst…Huisgemaakte granola
Stéphanie says
Ziet er weer heerlijk uit Rowan! Mag ik er een paar bestellen voor morgen? 😉
Stéphanie onlangs geplaatst…Genieten van Texel in de winter
Lorenza says
Hmm, ze zien er echt prachtig uit! Jammer dat ik ze net iets te laat zie, ze zouden perfect zijn geweest voor vandaag!
Lorenza onlangs geplaatst…DE GEHEIMEN VAN EEN OCHTENDMENS
Sheila says
Ik denk dat ik het gewoon bij die Tony Chocolonely reep houd. Ik heb hem al zien liggen (en hij was vorige week in de aanbieding, maar ik ben voor de kaneel biscuit gegaan. Ook zoooo lekker!
Sheila onlangs geplaatst…Sharing van blogposts
Marlies says
Deze zijn echt leuk en wat een goed idee om roze Tony’s te gebruiken!
Denise says
Wat leuk en origineel bedacht met het knettersuiker en de gedachte erachter. Lijkt me heerlijk om een hap van te mogen nemen!
Denise onlangs geplaatst…Waarom lenteweer mij helemaal happy maakt
Margo says
Wauw wat een origineel recept en wat een prachtige plaatjes weer! Echt om te smullen.
Florentine says
Ik vind deze zó leuk ❤️ En ook onwijs schattig en mooi om te zien!
Liefs, Florentine
Romi says
Heel mooi! Wat heb je dit weer leuk bedacht, echt super!